Влада

Міська рада в Житомирській області з п’ятої спроби продала на аукціоні будівлю друкарні вдвічі дешевше початкової ціни

29 March 2023, 14:50

Овруцька міська рада з п’ятої спроби продала на аукціоні нежитлові будівлі районної друкарні загальною площею 504,4 кв.м, які знаходиться в центрі міста.

Аукціон на «Прозорро.Продажі» відбувся 21 березня 2023 року, стартова ціна нерухомості становила 967 тис. 920,5 грн.

«Об'єкт представляє нежитлові будівлі Овруцької районної друкарні загальною площею 504,4 м.кв.; будівля друкарні (Літера А) - одноповерхова будівля, стіни дерев'яні обкладені цеглою, покриття дерев'яні балки, покрівля азбестоцементні хвильові листи, корисною площею 377,4 м.кв.; основна будівля (Літера Б) - стіни цегляні, перекриття дерев'яні балки, покрівля азбестоцементні хвильові листи, корисною площею 59,6 м.кв.; гараж (Літера В) - стіни цегляні, перекриття залізобетонне, покрівля азбестоцементні хвильові листи, корисною площею 49,8 м.кв.; гараж (Літера Г) - стіни цегляні, перекриття залізобетонне, покрівля азбестоцементні хвильові листи, корисною площею 17,6 м.кв., що розташовуються по вул. Гетьмана Виговського, 3 в м. Овруч Житомирської області. Об'єкт розташований в центральній територіальній економіко-планувальній зоні м. Овруча в районі житлової багато та одноповерхової забудови, поряд розташовані об'єкти соціальної інфраструктури, заклади освітнього спрямування, об'єкти побутового обслуговування, магазини різного профілю тощо. Район характеризується високим потоком населення», - зазначається в описі лота.

На торги подали заяви двоє учасників: ФОП Гордійчук Леся Станіславівна з початковою пропозицією 967 тис. 920,5 грн та ФОП Луцко Людмила Миколаївна з початковою пропозицією 1 млн 012 тис. 568 грн. Під час аукціону обидві учасниці трохи збільшили свої пропозиції і в результаті переможцем стала Людмила Луцко, яка запропонувала 1 млн 041 тис. 608 грн.

ФОП Гордійчук Леся Станіславівна зареєстрована в м.Коростень в 2008 році, основний вид діяльності – спеціалізована медична практика.

ФОП Луцко Людмила Миколаївна зареєстрована в селі Піщаниця Коростенського району в 1997 році, основний вид діяльності – роздрібна торгівля з лотків і на ринках текстильними виробами, одягом і взуттям.

Нагадаємо, вперше будівлі районної друкарні Овруцька міська рада виставила на аукціон 30 листопада 2022 року з початковою ціною 1 млн 935 тис. 841 грн, але заплановані на 26 грудня торги не відбулися.

Другий аукціон зі зниженою до 967 тис. 920,5 грн ціною був запланований на 3 січня 2023 року, але знову заявок не надійшло.

«Голландський аукціон» з покроковим зниженням й так зниженої на 50% стартової ціни планували провести 11 січня, але він теж не відбувся.

15 лютого друкарню знову виставили на торги з початковою ціною 1 млн 935 тис. 841 грн, але торги вчетверте не відбулися.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області Фонд держмайна в 2023 році планує виставити на приватизацію п’ять єдиних майнових комплексів, по одному вже оголошений аукціон. Чому деякі державні об’єкти продають «за копійки» в інтерв’ю розповідала начальниця управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області ФДМУ Наталія Омельченко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Овруч приватизація аукціон нерухомість друкарня 
Матеріали по темі