Місто

Уніфіковані пам’ятники для житомирського військового кладовища буде виготовляти архітектурна фірма

30 March 2023, 17:59

Комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради планує укласти договір з єдиним учасником тендеру на закупівлю 95 гранітних надгробків за 5 млн грн.

Про те, що з переможцем «26 числа заключаємо договір», 30 березня на засіданні міськвиконкому повідомив керівник спецкомбінату Василь Ганченко.

Тендер на цю закупівлю оголошували п’ять разів, починаючи з вересня 2022 року.

10 жовтня і 14 листопада 2022 року торги відмінили через «допущення до оцінки менше двох тендерних пропозицій»

30 січня на торги подали заявки двоє учасників ТОВ «Габро-М» з пропозицією 4 млн 275 тис. грн і ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» з пропозицією 4 млн 999 тис. 850 грн, але замовник відмінив торги через «неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель». В протоколі про відміну торгів зазначалося, що порушення стосуються тендерної документації. Нагадаємо, торги оголошували вже втретє.


Четвертий аукціон з тими ж двома учасниками відбувся 28 лютого, цього разу менша ціна була у ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» - 4 млн 239 тис. 850 грн, а ТОВ «Габро-М» вийшло на торги з пропозицією 4 млн 940 тис. грн.

ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» визнали переможцем, але 13 березня управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області розпочало моніторинг цієї закупівлі і цього ж дня опублікувало висновок про виявлені порушення:

тендерна документація складена не у відповідності до вимог закону;

не відхилення тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до закону;

порушення законодавства в частині не відміни замовником закупівлі.

Наступного дня, 14 березня, тендерний комітет комунального підприємства ухвалив рішення про відміну торгів зазначивши, що тендерна пропозиція учасника ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» не відповідала вимогам тендерної документації.

Врешті закупівлю вдалося провести 29 березня, учасник був лише один: ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» з пропозицією 4 млн 180 тис. грн, тобто вартість одного виготовленого надгробка становитиме 44 тис. грн.

ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» зареєстроване в Житомирі в жовтні 2020 року, має статутний капітал 1,5 тис. грн і основний вид діяльності – діяльність у сфері архітектури. Власником фірми з лютого 2021 року є Кашич Микола Петрович, який прописаний в смт Замглай Чернігівської області, а до цього ТОВ належало Ользі Бронштейн, яка з 17 лютого 2021 року була призначена на посаду заступника директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради – головного архітектора міста. Микола Кашич також є співзасновником і керівником житомирського ТОВ «Архітектура Плюс Дизайн».

Нагадаємо, 9 вересня 2022 року управління капітального будівництва міської ради уклало угоду вартістю 891 тис. грн з ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» на виконання проєктних робіт з будівництва інженерних мереж та території благоустрою на території Житомирської міської територіальної громади з метою функціонування модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2022 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, що на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі варто встановити пам’ятники за єдиним стандартом. Цього ж дня мер обговорив це питання з рідними загиблих захисників. На позачерговій сесії Житомирської міської ради 31 травня депутати ухвалили рішення про виділення з бюджету 5 млн грн на фінансування виготовлення ста пам’ятників – по 50 тис. грн на кожен. Під час затвердження ескізу передбачалося, що один пам’ятник коштуватиме 50 тис. грн, але оголошеним тендером передбачена вартість одного пам’ятника 52 тис. 632 грн.


Технічна документація до тендеру

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СККПО тендер пам’ятник військове кладовище  
Матеріали по темі