Події

Житель Житомирської області, який «замінував» відділ поліції, отримав ще одну судимість

2 April 2023, 13:53

Житель Андрушівки Житомирської області отримав вирок за невдалий жарт: зателефонував на «102» та повідомив про замінування будівлі відділу поліції. Суд призначив чоловікові п’ять років позбавлення волі з дворічним випробуванням.

Вирок щодо вказаної кримінальної справи (за ст. 259 ч. 2 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Андрушівський районний суд виніс 13 березня 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 17 березня.

Саме «замінування» раніше судимий чоловік «організував» 17 грудня 2022 року: «… зателефонував з мобільного телефону (…) та здійснив усне, завідомо неправдиве повідомлення про замінування будівлі відділу поліцейської діяльності №1 Бердичівського РВП ГУНП в Житомирській області, що по вул. Корольова, 4 м. Андрушівка Бердичівського району Житомирської області, тобто про підготовку вибуху, що загрожувало загибеллю людей, знищенню та пошкодженню майна загально небезпечним способом».

У результаті на тривалий час була порушена нормальна робота відділу поліцейської діяльності №1 Бердичівського РВП ГУНП в Житомирській області, зокрема, була проведена евакуацію працівників поліції, які перебували в приміщенні відділу. У результаті проведених заходів жодних вибухонебезпечних речовин, предметів чи пристроїв виявлено не було.

Скриншот з вироку Андрушівського районного суду

Обставиною, що пом`якшила покарання обвинуваченому, стало щире каяття у вчиненому та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення. Обставин, які обтяжують покарання, суд не знайшов.

Врешті, суд ухвалив: «ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 259 ч. 2 КК України, і призначити йому покарання у виді п`яти років позбавлення волі». Проте звільнив чоловіка від відбування покарання з іспитовим строком на два роки.

Як повідомляв Житомир.info, 17 грудня 2022 року раніше судимий 47-річний житель Андрушівки, перебуваючи вдома й будучи у стані алкогольного сп’яніння зателефонував на спецлінію 102 та повідомив, що замінував будівлю поліцейського відділу №1 Бердичівського райвідділу поліції і вона вибухне. Чоловікові оголили про підозру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка хибне повідомлення неправдиве повідомлення Андрушівка суд вирок  
Матеріали по темі