Суспільство

Аеророзвідка – очі війська: бійці житомирської бригади розповіли про важливість дронів на передовій

3 April 2023, 09:45

Аеророзвідку називають очима війська. Сучасна визвольна війна України показала, що без застосування дронів не може успішно працювати майже жоден бойовий підрозділ на передовій.

Про це 3 квітня повідомляє служба зв'язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.

Бійці аеророзвідки 95-ї окремої десантно-штурмової бригади працюють у безпосередній близькості від позицій ворога.

«Ми так близько, що добре чуємо як вони вмикають записи, щоб ми здавалися. Вони "крутять" на реверсі цей запис. Не зрозуміло на що вони сподіваються, коли застосовують такі заклики. Ми ж на власній землі, ні відступатися, ні здаватися й не думаємо», - говорить десантник Станіслав.

Поки одні розвідники спостерігають та тримають зброю напоготів, Станіслав розкладає «пташку», вмикає пульт та викладає запасні батареї до дрона, щоб були напохваті. Він чекає на команду злетіти.

Нарешті дрон розвідників швидко піднявся у повітря. На якусь мить завис над десантниками, а потім полетів уперед. Тепер тільки оператор бачить де він.

«Ми спостерігаємо за окупантами, за їхніми діями, щоб одразу передати інформацію нашим бойовим підрозділам і ті були вже готові дати відсіч», - говорить військовий.

У пресслужбі ДШВ наголошують, що «зустрічати» окупантів вміють в 95 бригаді так, що вони цього вже ніколи не забудуть.

Нагадаємо, 23 березня танкісти з житомирської 95-ї бригади після успішної бойової роботи розповіли, як відпрацьовують по російських окупантах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 95 бригада ДШВ окупант війна десантник 
Матеріали по темі