Події

Через негоду у Житомирській області рятувальники прибирають повалені дерева із автошляхів

5 April 2023, 12:24

Рятувальники Житомирщини надають допомогу населенню, яке потерпає від проявів стихії: прибирають повалені дерева з автошляхів та відкачували упродовж доби ґрунтові води з приватних домоволодінь.

Про це 5 квітня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«5 квітня о 00:49 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Волиця Житомирського району на автодорогу повалилися дерева, які перекрили рух транспортним засобам. Про це рятувальників сповістили водії, які не могли проїхати повз перешкоди. По прибуттю бійців ДСНС з'ясувалося, що на відрізку автошляху Житомир-Сквира протяжністю 3 км, через ускладнення погодних умов впали два клени. Стовбури та гілки перекрили рух по всій проїжджій частині. Рятувальники порізали бензопилами повалені дерева та прибрали рештки на узбіччя дороги. Вже серед ночі рух транспортних засобів було відновлено в обох напрямках. Вранці пожежно-рятувальні підрозділи розблокували ще одну дорогу від повалених дерев. Поблизу с. Зоряне на автошляху Бердичів-Іллінці внаслідок падіння дерев утворився затор із автомобілів. В заторі опинився і шкільний автобус, який підвозив дітей із сіл Зоряне та Городок Ружинської громади Бердичівського району», - йдеться в повідомленні.

Крім того, упродовж минулої доби бійці ДСНС відкачували ґрунтові води з приватних домоволодінь. Зокрема, у м. Малин Коростенського району підтопило житловий будинок, гараж та дровітник. Вода вже потрапила у помешкання. Рятувальники загалом відкачали близько 20 куб. м води. Аналогічну допомогу бійці ДСНС надавали і в с. Білокоровичі Коростенського району. Там ґрунтовими водами затопило близько 50 соток території. Відкачали ж більше 200 куб. м води. Для цього вогнеборці застосовували і мотопомпу, і пожежний автомобіль.

Нагадаємо, ніч на 5 квітня у Житомирі та області виявилася сніжною, тож на дороги міста вийшла снігоприбиральна техніка. Комунальники також посипали шляхи піскосумішшю і відзвітували про боротьбу з наслідками квітневого снігопаду.

Як повідомляв Житомир.info, у Службі автодоріг попереджали, що в ніч із 4 на 5 квітня 2023 року на Житомирщині місцями очікується мокрий сніг, на дорогах ожеледиця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник порятунок допомога погода негода сніг дерево снігопад 
Матеріали по темі