Економіка

Аудитори перевірили житомирське КП «Автотранспортне підприємство 0628»: виявили порушень і недоліків на 35 млн грн

7 April 2023, 11:19

Аудитори провели перевірку в КП «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради та виявили порушень і недоліків на майже 35 млн грн.

Про це 7 квітня повідомила пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«За результатами аналізу діяльності комунального підприємства «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради (далі – Підприємство), проведеного фахівцями Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області в ході державного фінансового аудиту виявлено порушення на загальну суму понад 28 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що понад 18 млн грн становлять непродуктивні витрати, приводом до яких стало:

• систематичне збільшення обсягу та вартості робіт з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, внаслідок їх неналежного технічного стану та зношеності;

• прийняття неефективних управлінських рішень щодо здійснення оплати за послуги, які фактично у встановлений термін не були надані та перерахування коштів субпідрядній організації при відсутності договірних зобов’язань;

• придбання товарів (а саме урн для роздільного збору сміття та складування побутових відходів), які протягом тривалого часу не використовувалися та не реалізовувалися;

• прийняття неефективних управлінських рішень стосовно замовлення та виготовлення комплексу документації щодо виконання ремонтно-будівельних робіт, які у дійсності не виконувалися (ще з 2019 року).

Виявили аудитори й упущення можливості отримання Підприємством доходу на суму понад 7 млн грн у зв’язку із залученням субпідрядних організацій для виконання робіт (а саме: ліквідації несанкціонованих стихійних звалищ м. Житомира, прибирання і вивезення негабаритного та будівельного сміття), безпосереднім виконавцем яких мало би бути саме Підприємство.

Також непроведення належної претензійно-позовної роботи спричинило дебіторську заборгованість та втрату Підприємством можливості стягнути активи на суму майже 3 млн грн.

Окрім того, за результатами ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Підприємства, що відбулася в межах державного фінансового аудиту, зафіксовано:

• Сплату субпідрядним організаціям майже 6 млн грн за відсутності документального підтвердження фактично виконаного обсягу робіт з вивезення та захоронення твердих побутових відходів.

• Зайве отримання бюджетних коштів на суму понад 0,5 млн грн внаслідок завищення потреби у фінансовій підтримці, необхідність якої Підприємство аргументувало недостатністю коштів для оплати праці та сплати єдиного соціального внеску. Проте варто зазначити, що згідно з даними бухгалтерського обліку фактично понесені витрати до Розрахунку недостатності коштів враховані не були. Отже, за відсутності фактичної потреби Підприємством було зайво отримано кошти на вказану суму.

• Недоотримання фінансових ресурсів на суму понад 0,2 млн грн внаслідок не проведення Підприємством в повному обсязі претензійно-позовної роботи щодо стягнення заборгованості у субпідрядних організацій.

Як повідомляв Житомир.info, 15 грудня 2022 року пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області інформувала про результати перевірки комунального підприємства «Міськсвітло» Житомирської міської ради: загальна сума непродуктивних витрат та упущених вигод – понад 4,5 млн грн. А 4 січня 2023 року пресслужба повідомляла, що під час перевірки комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради виявили упущені вигоди та непродуктивні витрати на суму понад 22 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитор аудитори ревізія аудит КАТП  
Матеріали по темі