Влада

Україна отримала від ЮНІСЕФ 70 автомобілів для надання меддопомоги дітям, 8 з них передали закладам Житомирської області

7 April 2023, 11:49

Медичні заклади Житомирської області 6 квітня отримали 8 нових автомобілів від ЮНІСЕФ.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної державної адміністрації.

«06 квітня медичні заклади Житомирської області отримали 8 автомобілів від ЮНІСЕФ, які допоможуть медикам відвідувати сім’ї з дітьми у віддалених громадах. Центри первинної медико-санітарної допомоги Коростишівської, Овруцької, Коростенської, Станишівської, Брусилівської, Городницької, Ємільчинської, Олевської громад стануть ще ближчими до своїх пацієнтів і зможуть надавати послуги навіть у віддалених селах громад», – йдеться у повідомленні.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також відзначив подяками медичних сестер:

• Марину Дігареву, «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Коростишівської міської ради;

• Тетяну Фесенко-Клус, Амбулаторія загальної практики сімейної медицини Станишівської громади;

• Ірину Яценко, ЦПМСД Коростень;

• Тетяну Андросович, ЦПМСД Овруч;

• Олесю Ільченко, ЦПМСД Краматорськ (перша патронажна медсестра).

«Донецька область, а саме Краматорський ЦПМСД стали першими, хто почав впроваджувати універсально-прогресивну модель (УПМ) патронажу в Україні. Завдяки їх досвіду та знанням були навчені медичні працівники Житомирської області у межах реалізації крос-секторального проєкту In Touch Ukraine Foundation за підтримки Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine. На Житомирщині 15 закладів охорони здоров’я вже надають послугу домашніх візитів до вагітних та родин з дітьми від 0 до 3 років за УПМ патронажу», – зазначають в ОДА.

Зауважимо, що, за інформацією «Урядового порталу», Україна отримала від ЮНІСЕФ 70 автомобілів для надання допомоги дітям у межах програми «Турбота з народження вдома».

«Сьогодні ми посилюємо наших медиків. Медиків, на яких лежить особлива відповідальність — захист найменших пацієнтів: немовлят та діточок до 3 років. Адже наші діти — це наше майбутнє. І сьогодні ці слова мають особливу вагу та значення. З цими словами під ракетними ударами жінки народжували, а лікарі приймали пологи. З цими словами наші військові щодня відбивають атаки ворога. Висловлюю глибоку повагу й вдячність нашим медикам, які попри обстріли, ракетні й авіаційні удари, рятують життя й здоров’я наших людей. Нехай ці автомобілі служать на благо нашій країні та приносять здоров’я дітям та сім’ям», — наголосив прем’єр-міністр, який 6 квітня брав участь у передачі автомобілів.

Як зауважив прем’єр-міністр, завдяки новим автомобілям Уряд розширює проект «Турбота з народження вдома» до одинадцяти областей. Досі він працював у трьох: Житомирській, Донецькій, Кіровоградській.

Довідка «Урядового порталу»: 70 автомобілів, що закуплені за кошти Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) (за підтримки індивідуальних донорів Королівства Нідерландів) будуть передані до 65 центрів первинної медико-санітарної допомоги в 11 регіонах країни (Житомирська, Чернігівська, Донецька, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Дніпропетровська, Київська, Запорізька, а також Львівська та Рівненська області), що найбільш постраждали від бойових дій та беруть участь в програмі «Турбота з народження вдома».

«Турбота з народження вдома» — це спільна програма Міністерства охорони здоров’я та ЮНІСЕФ, що передбачає впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів для покращення надання медико-соціальної допомоги родинам з дітьми від 0 до 3 років на первинній ланці.

Як повідомляв Житомир.info 19 вересня 2022 року, в Житомирській області стартувала інноваційна освітня ініціатива для вчителів «Спільно до навчання» від UNICEF: це масштабна освітня програма, яка передбачає широкий спектр освітніх заходів, спрямованих на те, щоб діти змогли надолужити освітні можливості, втрачені через війну.

На початку січня 2023 року на сторінці громадської організації In Touch Ukraine Foundation інформували, що за підтримки UNICEF у навчальних закладах Житомирської області встановлять 17 STEM-лабораторій «Спільно до навчання».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЮНІСЕФ допомога медзаклад меддопомога  
Матеріали по темі