Події

Викинув усю їжу та вигнав співмешканку з будинку: жителю Житомирської області оголосили про підозру за домашнє насильство

7 April 2023, 12:47

До поліцейських кілька разів упродовж року зверталася 67-річна жителька Брониківської громади, яка розповідала, що співмешканець вчиняє відносно неї протиправні дії. Тож, провівши відповідну роботу, правоохоронці Звягельського райвідділу оголосили йому про підозру у вчиненні домашнього насильства.

Про це 7 квітня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Звягельського районного відділу поліції.

«Нещодавно поліцейські вкотре виїхали для перевірки повідомлення на місце події. Там вони застали нетверезого 56-річного кривдника. Заявниця розповіла, що агресор викинув усю їжу з будинку та зірвав штори з вікон, а напередодні влаштував сварку та вигнав її з будинку. Тому пенсіонерка вимушена була ночувати у сусідки. Відтак працівники сектору протидії домашньому насильству поспілкувались із чоловіком, склали відносно нього адміністративний протокол за ст. 173-2 (Вчинення насильства в сім’ї) КУпАП та винесли терміновий заборонний припис. Агресор і раніше карався судом адміністративним арештом терміном на 7 діб, проте, відбувши покарання в ізоляторі тимчасового тримання, продовжував влаштовувати родинні дебоші», - йдеться в повідомленні.

Тож цього разу правоохоронці ще й розпочали відносно чоловіка кримінальне провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України.

Днями слідчі Звягельсього районного відділу поліції оголосили агресору про підозру у вчиненні вказаного правопорушення. Нині обвинувальний акт скеровано до суду.

Відповідно до чинного законодавства обвинуваченому за такі дії може загрожувати покарання від громадських робіт до позбавлення волі на строк до 2 років.

Водночас упродовж березня поліцейські відкрили 4 кримінальні провадження відносно родинних дебоширів.

Нагадаємо, за три місяці у Житомирській області зафіксували майже 2,5 тисячі випадків домашнього насильства.

Як працюють мобільні бригади з протидії домашньому насильству в громадах Житомирської області дивіться у сюжеті від 7 березня 2023 року.

Адреси та телефони мобільних бригад соціально-психологічної допомоги:

м. Житомир, майдан Польовий, 8 (Прозорий офіс) (050) 527 - 56 - 87.

Житомирський р-н м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25 (096) 036-87-44

смт Хорошів, вул. Героїв України, 6 (050) 532 95 19

Як повідомляв Житомир.info, 14 лютого 2023 року Житомирське районне управління поліції інформувало, що Хорошівські правоохоронці завершили розслідування домашнього насильства у Пулинській громаді: 44-річний чоловік самостверджувався у родині шляхом образ і принижень близьких. Його дружина упродовж року неодноразово зверталася до поліцейських з приводу домашньої тиранії. Кривднику загрожує ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: домашнє насильство 
Матеріали по темі