Влада

Верховна рада проголосувала за повернення військовим 30 тис. грн доплати

10 April 2023, 15:26

Верховна рада повернула 30 тисяч доплат військовим.

Про це 10 квітня повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

«За проголосували 277 народних депутатів. Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану. Важливо! Доплати повернули не лише військовим, а й працівникам ДСНС та поліцейським. Нарешті справедливість відновлена! Добилися цього!», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 2 березня у Верховній раді зареєстрували законопроєкт про внесення змін до законів і встановлення, що на період дії воєнного стану військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейським щомісячно виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 тисяч гривень не залежно від покладених на таких осіб завдань чи районів проходження служби.

Як повідомляв Житомир.info, 28 лютого 2022 року було ухвалене рішення про виплату додаткової винагороди військовим в розмірі 30 тис. грн на місяць, а тим, хто бере безпосередню участь у бойових діях розмір додаткової винагороди збільшується до 100 тис. грн пропорційно часу участі у таких діях. Але з 1 лютого 2023 року наказом Міноборони суттєво скоротили категорію осіб, які можуть отримати додаткову винагороду в розмірі 30 тис. грн: Міністерство оборони 8 лютого оприлюднило відповіді на найпоширеніші запитання щодо зміни порядку виплати додаткової винагороди військовослужбовцям, зазначивши, що новий порядок виплати застосовується з 1 лютого 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР закон військовий виплата грошове забезпечення  
Матеріали по темі