Суспільство

Маленькі житомиряни пригостили пасочками захисників, які проходять лікування

12 April 2023, 15:33

Вихованці житомирських садочків вітали з Великоднем захисників, які знаходяться на лікуванні. Діти принесли воїнам смаколики та малюнки.

«Бо вони захищають нашу Україну, землю рідну», – каже Олександр.

«Щоб вони нашу землю захищали, і щоб скоро настав мир», – говорить Віра.

Напередодні свята особливо хочеться показати свою вдячність військовим і те, що ми підтримуємо один одного. Як каже маленький Гліб, тому що ми «Єдина Україна».


Воїни відверто кажуть: отримати паску з рук дітей було приємно.

«Знаєте, коли дають подарунки, навіть там, коли волонтери привозять від дітей цукерки, то душа радіє. Я вже рік свою дитину не бачив», – ділиться Руслан.

«Всім серцем для нас важливо. Нам дуже приємно, що у нас вірять. Дуже приємно, що діти у нас такі патріотичні. Це дуже заохочує нас, і ми знаємо заради чого ми стоїмо там», – говорить Євгеній.

Смаколики для військових передали в рамках благодійної акції від департаменту освіти.

«Брали участь усі заклади освіти Житомира. Батьки, діти прикрашали, розмальовували, робили обереги, листівки. Всі разом, як і повинно бути. Це спільна праця народу України, щоб допомогти хлопцям бити ворога», – розповідає директор департаменту освіти міської ради Валентин Арендарчук.

У медзакладі запевнили, що така моральна підтримка сприяє швидшому одужанню військових.

«Завжди з радістю наші військові зустрічають дітей. Обличчя їх усмішкою сяють, коли діти приходять. Це надихає та надає сили захищати нашу країну, швидше одужувати. Вони бачать: те, що вони роблять на фронті, це недарма», – говорить заступник командира військової частини з морально-психологічного забезпечення Олена Стейскал.

Як купувати пасочки з користю для ЗСУ – у фотоісторіях житомирських волонтерок.

Нагадаємо, зранку 12 квітня 2023 року у Свято Михайлівському соборі освятили шість тисяч пасок, які відправлять на передову.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень Пасха паска військовий військовослужбовець  
Матеріали по темі