Події

У Житомирі суд оштрафував водія Chevrolet, який на одному з перехресть не пропустив Audi та спричинив ДТП

17 April 2023, 06:10

У Житомирі суд розглядав справу про ДТП на перехресті вулиць Івана Сльоти та Гоголівської, що сталася взимку цього року та в результаті якої двом людям знадобилася допомога медиків. Водія, який порушив ПДР та спричинив зіткнення автомобілів, оштрафували на 850 гривень.

Постанову щодо вказаної адміністративної справи Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив 12 квітня 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 14 квітня.

Сама дорожньо-транспортна пригода трапилася вранці 7 лютого 2023 року.

«07.02.2023 року о 09 год 00 хв у м. Житомирі, перехрестя вул. Івана Сльоти та Гоголівській, водій ОСОБА_1, керуючи транспортним засобом Chevrolet Lacetti (…) на регульованому перехресті, здійснюючи поворот ліворуч на дозволяючий зелений сигнал світлофора, не надав переваги в русі автомобілю Audi A4 (…) під керуванням водія ОСОБА_2, який рухався прямо в зустрічному напрямку, внаслідок чого відбулося зіткнення», – йдеться у матеріалах суду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками, а пасажири тілесні ушкодження.

Скриншот з постанови Корольовського районного суду м. Житомира

Зазначено, що своїми діями водій порушив п. 16.6 Правил дорожнього руху України та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 124 КУпАП.

У судовому засіданні водій свою вину визнав.

Врешті, суд постановив визнати водія Chevrolet Lacetti винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 850 гривень.

Також на користь держави з водія стягнули судовий збір у розмірі 536 грн 80 коп.

Як повідомлявЖитомир.info, 7 лютого 2023 року на вулиці Івана Сльоти в Житомирі зіткнулися Chevrolet та Audi. За попередньою інформацією пресслужби ГУ Нацполіції у Житомирській області, після ДТП медичну допомогу надавали двом жінкам-пасажиркам, 1980 та 1982 років народження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія вул.Сльоти Сльоти - Гоголівська перехрестя суд постанова штраф  
Матеріали по темі