Події

У Житомирській області співмешканець матері ґвалтував її двох малолітніх дочок

2 July 2008, 14:18

Одним з основних напрямків діяльності всіх правоохоронних органів держави є захист законних прав і свобод неповнолітніх, в тому числі й від злочинних посягань, що передбачає собою виявлення та припинення злочинних дій по відношенню до дітей, які в більшості випадків не спроможні самостійно, власними силами захистити себе.

Вказані злочинні дії завжди викликають певний підвищений резонанс, однак, даний резонанс і на половину не можна порівняти з тим, який викликали дії громадянина В., оскільки вчинений ним злочин є надто тяжким за своїми наслідками, які будуть проявлятись впродовж наступних років.

Завжди для дитини найближчими є батьки або особи, які їх піклуються про них, від яких вони очікують розуміння, допомоги й добра, і аж ніяк не болю.

Сім'я Ч., що мешкає у Черняхівському районі, належала до звичайних сімей, які нічим не відрізнялись від інших. Дві маленькі дівчинки та їх матір жили без особливих проблем до того часу, поки не з’явився у матері співмешканець В. І хоча впродовж  першого року життя ніщо не віщувало біди, через рік спільного життя  В. змінився та почав сприймати дівчаток не як дітей, а як об'єкти для своїх збочених, дорослих забав.  Залякавши дівчаток, він протягом трьох років (!) неодноразово скоював по відношенню до кожної з дівчаток злочинні дії: ґвалтував малолітніх із застосування фізичного насильства, погрозами, використовуючи безпорадний стан потерпілих.

Мабуть, не потрібно зупинятись на небезпеці В. та вчинених ним діянь. Зрозуміло, що якщо фізичне здоров'я потерпілих дітей з часом відновиться, зміцніє, то моральна, душевна рана дівчаток загоюватиметься ще тривалий час.

На даний час злочини, скоєні В., розслідувано та спрямовано до суду для розгляду та вирішення по суті. Прокуратурою Черняхівського району, відповідно до покладених на неї завдань, підтримується державне обвинувачення у справі і буде докладено всі зусилля для захисту прав потерпілих та призначення судом відповідного покарання для В.

Марина Тарасюк,

прокурор Черняхівського району

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі