Місто

Рівень води на греблі зріс на півметра, але підтоплення Житомиру не загрожує, - інженер КП «Експлуатація штучних споруд»

17 April 2023, 15:50

У Житомирі після рясних дощів на пів метра піднявся рівень води на греблі, втім підтоплення містянам не загрожує. Мовляв, тутешні греблі розраховані на значно більший рівень води, аніж вони приймають зараз. Про це у коментарі Житомир.info розповідає головний інженер КП «Експлуатація штучних споруд» Михайло Стельмащук.

«Гребля на Голові Чацького розрахована на приймання висоти переливу до 3-х метрів. Максимальний перелив у цьому році був десь 52 см. Років десять - одинадцять тому, тоді теж почали хвилюватися, але то не було загрозою, був перелив 1 м 70 см. Так що 52 см, коли гребля приймає до трьох метрів - загрози нуль. Станом на 12 квітня був перелив 51 см, але вода вже почала падати. На сьогоднішній день перелив через гребінь греблі 41 см. Тож, підтоплень не повинно бути»

Що стосується малих річок у межах міста, то через підвищення рівня води подекуди лишень підтоплюються прибережні смуги, але до обійсть справа не дійде - зазначає інженер. Адже, каже, комунальники повсякчас працюють на випередження. Більше того - готуються до зустрічі з повінню.

«Це очищення канав відкритого типу, прочищення колеторів. По необхідності поточні ремонти колодязів, приймальних решіток. Очищення прибережних смуг від сміття, тому що після зими велика кількість зламаного гілля приносять дощі і великі зливи. Роботи проведені по прочищенню і ми готові прийняти наступну зливу», - розповідає головний інженер КП «Експлуатація штучних споруд» Михайло Стельмащук.

Нагадаємо, за добу у Житомирській області рятувальники відкачали майже 200 кубометрів води з підтоплених дворів та навіть з середини будинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода підтоплення гребля Голова Чацького Стельмащук 
Матеріали по темі