Влада

Минулого року Житомирська ОДА отримала 697,1 млн грн субвенції на дороги, але все подорожчало і на ремонти не вистачило

21 April 2023, 15:56

На засіданні постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв'язку депутати заслухали інформацію департаменту регіонального розвитку ОВА про хід виконання Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області, на 2022 – 2024 роки.

Про це 20 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної ради.

«Очільниця Департаменту Інна Хоменко проінформувала присутніх про те, що у 2022 році із державного бюджету Житомирській області надійшла субвенція на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг місцевого значення у населених пунктах у розмірі 697,1 млн гривень, що на 52 % менше ніж у 2021 році. У зв’язку із суттєвим зростанням рівня інфляції, ціни на основні матеріали для проведення робіт з ремонту та утримання доріг значно зросли. Тому минулого року у Житомирській області ремонтні роботи на автодорогах місцевого значення проводилися у цілому лише в рамках експлуатаційного утримання, зокрема ставився акцент на ремонті біло-щебеневих доріг. Адже, понад 40% доріг місцевого значення в області мають саме таке покриття і є основним засобом зв’язку між населеними пунктами. Також минулого року Департаментом регіонального розвитку було розпочато капітальний ремонт через річку Ірша у м.Малин, який був зруйнований внаслідок потрапляння авіаційної бомби. Також виконувалися роботи із реконструкції шляхопроводу над залізничною колією по вул. Житомирській в м. Бердичеві», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, після публікації ZN.UA в січні цього року про те, що витрати на утримання доріг в Житомирській області перевищують видатки на ТрО, громадську безпеку та мобілізацію в десятки разів, в ОВА надали інформацію, що в 2022 році в області спрямували на утримання доріг 582 млн грн, з яких 380 млн грн – цільова субвенція з держбюджету.

Як повідомляв Житомир.info, розпорядженням від 14 березня 2023 року начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко утворив робочу групу з проведення аналізу фінансової дисципліни департаменту регіонального розвитку щодо здійснення експлуатаційного утримання доріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада комісія дорога ремонт Хоменко субвенція департамент  
Матеріали по темі