Суспільство

Поблизу Житомира проведуть змагання з мотокросу серед новачків та досвідчених спортсменів

26 April 2023, 15:26

Цими вихідними поблизу Житомира пройде відкритий кубок Житомирської області з кантрі-кросу.

«30 квітня плануємо традиційний турнір з мотокросу. Буде проходити на мототреці у селі Клітчин, як традиційно всі знають. Ми запрошуємо гостей, тому що учасники будуть різновікові», - каже начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Організатори обіцяють, що змагання будуть видовищними, адже цього року серед учасників як новачки, так і досвідчені спортсмени з різних куточків України. Братимуть участь у заїзді вісім дітей віком від 7 до 11 років.

«На цей час зареєструвалось близько 50 спортсменів, на сьогодні це непоганий результат. Вік від 7 до 63 років. Найстарший, це у нас спортсмен Фарбак, якого я пам'ятаю 20 років у змаганнях, і він також «заявився». Самі змагання мають назву – кантрі-кросу «Чайник» CUP, тобто – це кубок для чайників. Але цього року мають ввести клас Open для досвідчених спортсменів, які мають здобутки, змагання, кандидати у майстри спорту, майстри спорту і вони також заявилися і мають бажання взяти участь», - розповідає організатор змагань, діючий спортсмен Артур Кирильчук.

Не лише професійні спортсмени можуть долучитися до змагань, для участі потрібно зареєструватися. А тих, хто все ще має сумніви, але полюбляє мотоцикли, організатори запрошують подивитися на змагання.

«В першу чергу хотілось залучити до участі у спортивних змаганнях людей, які їздять по вулиці та не знають яким чином себе реалізувати. Вони їздять з порушеннями правил дорожнього руху, з перевищенням швидкості, створюють аварійні ситуації. Але, коли я їх бачу, і бачу їх потенціал спортивний, то мені хотілось їх запросити, щоб вони спробували себе на треку. Було б досить добре, щоб вони просто приїхали та хоча б подивилися на змагання, після чого прийняли рішення долучитися до спортивних змагань», - каже організатор змагань, діючий спортсмен Артур Кирильчук.

Президент федерації мотоспорту України у Житомирській області розповідає, що того року змагання не проводили, тому кубок з кантрі-кросу - це чудова можливість для спортсменів.

«У наш час проводити змагання не зовсім легко, але офіційна позиція держави: змагання треба проводити, тим більше наш вид спорту військово-прикладний, патріотичний, це підготовка молоді до служби у ЗСУ. По-перше, спортивна фізична підготовка, по-друге – це технічна підготовка, володіння мотоциклом досить серйозна річ», - пояснює президент федерації мотоспорту України у Житомирській області Олександр Бочковський.

Також організатори зазначили, що під час змагань будуть збирати кошти для потреб військових.

«Планується збір для потреб Збройних Сил України. Всі хто прийде, хто бажає долучитися буде стояти скринька», - сказав Олександр Бочковський.

Початок змагань планується о 10:00.

Нагадаємо, що у 2020 році учасниками всеукраїнських змагань з мотокросу поблизу Житомира стали 128 спортсменів, наймолодшому – 5 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мотокрос мотоцикл змагання Кантрікрос Ковальчук Кирильчук 
Матеріали по темі