Влада

У місті Житомирської області частина депутатів намагається відправити у відставку мера

28 April 2023, 18:34

У місті Коростишів Житомирської області частина депутатів міськради намагається відправити у відставку мера Івана Кохана. Для цього депутати зібралися на сесію.

Про ситуацію 28 квітня у соцмережі розповіла керуюча справами виконавчого комітету Коростишівської міської ради Оксана Полєшко.

«Шановні мешканці! В міській раді зараз відбувається вакханалія, яку утворили 18 депутатів (з 26 від загального складу ради) і рахують, що це проходить сесія. Навіть не довівши інформацію ні до населення, ні до інших депутатів, незаконно зібрались у сесійній залі, і творять вакханалію щодо припинення повноважень міського голови. Коли голосів ЗА в скриньці опинилося 17, а не 18, тобто не вдалося отримати необхідну кількість голосів, заколотники вирішили, що раз таке діло, то хватить і 17) хтось застряг на математиці третього класу, де вчили заокруглення. Але не навчились за стільки скликань читати і поважати закони України, де чітко зазначено умови для припинення повноважень міського голови. Частина третя статті 79 закону Про місцеве самоврядування говорить, що для прийняття такого рішення потрібно НЕ МЕНШЕ двох третин голосів від загального складу ради. Тобто Не менше 2/3. Депутатів в раді 26. Математика - 26/3*2=17,3. Проголосувало 17 депутатів. А 17 це менше ніж 17,3. Але по беззаконню йти для наших депутатів то звично...», – написала Оксана Полєшко.

Скриншот Facebook-допису

Заяву стосовно ситуації 28 квітня оприлюднила і народна депутатка Тетяна Грищенко (Малинський округ № 66). Вона, зокрема, переконана, що такі дії частини депутатів в умовах воєнного стану – це дестабілізація ситуації в одній з найбільших громад області. Тетяна Грищенко також зауважила: «якщо даний фарс продовжиться», вона звернеться з заявою до правоохоронних органів.

«Як обраний народний депутат від 66 округу хочу зробити офіційну заяву, що те, що відбувається останні кілька сесій в Коростишівській міській раді, виглядає як фарс та грубе порушення чинного законодавства!

Ситуація, яка склалася в Коростишівській громаді є складною і криза управління виникла не сьогодні. І, звичайно, зміни в Коростишеві потрібні!

Але в будь-якому разі будь-які рішення повинні прийматися виключно в правовому полі та згідно з чинним законодавством! Те, що сьогодні депутати Коростишівської міської ради в незаконний спосіб намагаються усунути законно обраного міського голову та сфальсифікувати рішення сесії, шукаючи державного реєстратора, який погодиться зареєструвати незаконні дії депутатів міської ради, — це ганебне явище для демократичного суспільства. Також дуже дивно виглядають такі дії під час режиму воєнного стану. Тобто дестабілізується одна з найбільших громад нашої області руками депутатського корпусу міської ради незрозуміло в чиїх інтересах. На жаль, від таких дій страждають люди та громада…

Якщо даний фарс продовжиться, я як народний депутат, маючи прямий мандат від виборців з Коростишева, залишаю за собою право з відповідними заявами звернутися до правоохоронних органів», – йдеться у дописі Тетяни Грищенко.

Скриншот Facebook-допису

Як повідомляв Житомир.info, переможцем місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня 2020, у Коростишівській міській громаді став Кохан Іван Михайлович («Пропозиція»), який був обраний на повторний термін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростишів Коростишівська міськрада Кохан відставка мер  
Матеріали по темі