Місто

У Житомирі триває набір першокласників: за місяць зарахували 1700 учнів, 37 з них переселенці

3 May 2023, 12:40

З початку квітня у Житомирі триває прийом документів для зарахування дітей до перших класів. На зараз до ліцеїв міста вже подалися більше півтори тисячі учнів, з-поміж яких і переселенці.

«На сьогодні із прогнозованої кількості майже 3 тисяч майбутніх першокласників документи подали 1700 дітей - це близько 60%. Вже 37 дітей з внутрішньо-переміщених родин подали документи до закладів загальної середньої освіти міста Житомира», - розповідає головна спеціалістка департаменту освіти Житомирської міської ради Наталія Єрмакова.

А тим, хто ще не записав свою дитину до школи, у департаменті освіти нагадують - це можна зробити як онлайн, так і офлайн, безпосередньо звернувшись до обраного ліцею, маючи при собі певний перелік документів.

«Батьки мають до закладу освіти подати заяву стандартного зразка, копію свідоцтва про народження і до 1 вересня подати медичну довідку Форма 086. Для визначення форми навчання необхідно іще один медичний документ - медична довідка Форма 063 з назвою - карта профілактичних щеплень», - коментує Наталія Єрмакова.

Насамперед, зауважують в департаменті освіти, до школи приймають тих, хто проживає на території обслуговування закладу.

«До першочергового зарахування відносяться діти, які проживають на території обслуговування закладу, діти працівників закладів і діти, у яких рідні брати та сестри навчаються у цьому самому закладі», - роз’яснює головна спеціалістка департаменту освіти Житомирської міської ради.

У зв’язку з цим, діляться у департаменті освіти, батьки часто хвилюються, чи зможуть їхні діти потрапити на навчання у той заклад, який вони обрали, а не той, який є по території обслуговування. Тому роз’яснюють, як діяти у такому випадку.

«Для цього потрібно дочекатися 1 червня, коли відбудеться першочергове зарахування кожен заклад має показати скільки вільних місць у закладі ще є. Ось на ці вільні місця такі діти будуть зараховані», - говорить головна спеціалістка департаменту освіти Житомирської міської ради Наталія Єрмакова.

Натомість запитуємо фахівців, що робити, якщо від навчального закладу на території обслуговування відмовились, чекали на вільне місце в бажаному ліцеї, а його не виявилось.

«Ви маєте звернутись у той заклад загальної середньої освіти, який є біля вас - на території обслуговування, а далі подавати документи в будь-який інший заклад Житомирської міської територіальної громади», - відповідає головна Наталія Єрмакова.

Що ж стосується майбутніх першачків, які нині перебувають за кордоном і бажають поєднувати навчання в іноземній та українській школах, департамент освіти йде на зустріч.

«Якщо ви бажаєте, щоб ваша дитина здобувала освіту і в українській школі, і в школі тієї країни, де ви знаходитесь - це можливо. Але це буде форма навчання або сімейна, або дистанційна», - каже головна спеціалістка департаменту освіти Житомирської міської ради Наталія Єрмакова.

Основні списки першокласників у житомирському департаменті освіти планують сформувати до середини червня. Однак ті, хто не поспіє у ці терміни, матиме можливість зробити це до 1 вересня.

Нагадаємо, реєстрація майбутніх першокласників у Житомирі стартувала 3 квітня.

Попередньо, 23 березня, на засіданні виконкому директор департаменту освіти міської ради Валентин Арендарчук зазначав, що на 2023/2024 навчальний рік до перших класів житомирських ліцеїв планують набрати близько 3 тисяч учнів.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до проєкту рішення щодо затвердження планової мережі закладів дошкільної освіти, закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти на 2023/2024 навчальний рік, у наступному навчальному році в Житомирській громаді буде працювати 46 закладів системи дошкільної освіти, де буде виховуватися майже 9,5 тисяч дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа ліцей дитина першокласник школяр Єрмакова 
Матеріали по темі