Події

Продали гранатомети та набої до автомата за 100 тис. грн: на трасі у Житомирській області затримали злочинну групу

5 May 2023, 14:00

Двох зловмисників затримали під час продажу за 100 тисяч гривень ручних гранатометів та набоїв до автоматичної зброї.

Про це 5 травня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Викрили та задокументували злочинну діяльність групи слідчі Головного слідчого управління спільно з оперативниками Департаменту карного розшуку Національної поліції та поліції Житомирської області. Поліцейські встановили, що незаконними оборудками з боєприпасами займалися двоє мешканців Житомирщини. Затримали фігурантів під час чергового продажу «товару»: цього разу - двох ручних протитанкових гранатометів та більше тисячі набоїв до автомата Калашникова. Реалізація відбувалася на трасі Київ-Чоп на Житомирщині. Під час обшуку автомобіля зловмисників поліцейські вилучили 100 тисяч гривень, які вони отримали за продаж гранатометів і патронів», - йдеться в повідомленні.

Зловмисників затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

За місцями проживання підозрюваних та в інших фігурантів провадження проведено обшуки, у ході яких вилучено близько трьох тисяч набоїв до автоматичної зброї, гранату, холодну зброю та окремі частини вогнепальної зброї.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення джерел походження вибухових пристроїв та боєприпасів, а також притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до їхнього незаконного зберігання та збуту.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, увечері 8 квітня житель смт Брусилова Житомирської області у себе вдома продав автомат Калашникова за 60 тис. грн. Одразу потому його затримали поліцейські.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас гранатомет набої продаж продаж зброї 
Матеріали по темі