Суспільство

Енергетики із Житомирської області завершили роботи на Херсонщині: відновили електропостачання понад 15 тис. споживачів

8 May 2023, 16:17

11 бригад енергетиків з Житомирщини успішно завершили відновлювальні роботи на Херсонщині.

Про це 8 травня повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

«Енергетики компанії «Житомиробленерго» з перших днів війни сміливо тримають нелегкий фронт боротьби, щоденно відновлюючи пошкоджену енергетичну інфраструктуру на Житомирщині. Після звільнення Херсонщини, бригади енергетиків з нашої області продовжують заживлювати один за одним населені пункти, що були відрізані внаслідок постійних обстрілів і диверсійних дій ворога після відступу. За декілька місяців роботи бригади змогли відновити електропостачання в десятках населених пунктах правобережної Херсонщини, які були без електрики понад пів року, а в деяких випадках – майже 365 днів. Понад 80 працівників, зокрема електромонтери, майстри, водії спецтехніки з Коростенського, Бердичівського, Попільнянського, Чуднівського, Пулинського, Звягельського РЕМ та фахівці служби повітряних ліній і розподільних мереж «Житомиробленерго» важко та професійно робили свою справу, здебільшого під звуки канонад та небезпеку потрапити на міну – щоб якнайшвидше відновити світло в домівках жителів звільненого Півдня», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що їх знання та досвід були надзвичайно корисними в цій складній ситуації.

«Варто відзначити, що бригади ремонтників з Житомирщини працювали пліч-о-пліч з енергетиками з Херсонщини, Рівненщини, Кіровоградщини та Буковини. Загалом було полагоджено та замінено майже 40 кілометрів дротів і кабелів, які з’єднали більш ніж 15 тисяч споживачів. Водночас ще багато роботи залишається на деокупованих українських землях. Наразі 2 бригади компанії «Житомиробленерго» здійснюють відновлювальні роботи в громадах Херсонщини та незабаром повернуться додому – до своїх родин», - додають у пресслужбі ОВА.

Нагадаємо, 13 листопада 2022 року керівник АТ «Житомиробленерго» Олексій Шекета інформував, що в Херсонську область уже прибули бригади житомирських енергетиків, які будуть допомагати відновлювати пошкоджені лінії електропостачання.

Як повідомляв Житомир.info, 24 жовтня 2022 року на своїй Facebook-сторінці мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповідав, що бригада комунальників із Житомира добровільно приїхала допомагати місту закривати вікна, вибиті внаслідок російських обстрілів. А 3 листопада 2022 року уже друга бригада комунальників із Житомира поїхала у Миколаїв, аби допомогти підготувати до зими пошкоджені обстрілами будинки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: енергетик Херсонщина Херсон електропостачання 
Матеріали по темі