Суспільство

Поліський університет виграв два гранти Європейської комісії

9 May 2023, 12:25

У Поліському національному університеті стартувала реалізація освітніх курсів в рамках проєктів Jean Monnet Erasmus+ «Європейський кейс інклюзивної політики сільського розвитку: дорожня карта для України» та «Політика згуртування ЄС». Освітні курси є однією з ключових проєктних ініціатив, спрямованих на поширення ідей інклюзивного сільського розвитку серед молоді, підвищення їх обізнаності щодо таких пріоритетів ЄС як рівність та згуртованість.

Студенти факультетів Поліського університету занурилися у вивчення еволюції, сучасних трендів та інституційних рамок європейської політики інклюзивного сільського розвитку, інструментів підтримки соціальної інклюзії на сільських територіях, європейського досвіду розвитку біоекономіки як основи сталого зростання, що стають надійною основою для згуртування населення європейський країн. Сучасні аналітичні матеріали та методики їх викладання, активні дискусії, цікаві практичні кейси формують у слухачів цілісну систему знань щодо інклюзивної моделі економіки ЄС, сприяють розвитку компетентностей у сфері соціоцентричного управління територіальними громадами на засадах сталості, рівності та безконфліктності, соціального та економічного згуртування.

Продовження реалізації проєктів відбуватиметься в форматі інтерактивних заходів, приурочених до Дня Європи в Україні. 18 травня 2023 р. буде проведено воркшоп «Інклюзивна політика сільського розвитку: європейські рецепти реалізації», метою проведення якого є науково-практична дискусія щодо практики застосування інклюзивних політичних ініціатив для зростання сільських громад, а також визначення можливостей імплементації досвіду ЄС в умовах України.

19 травня 2023 р. студентська молодь презентує ідеї для зростання регіонів з урахуванням європейських кейсів в рамках E-bridge «Конкурентоспроможність регіонів ЄС: досвід для України». Захід стане платформою для комунікацій студентів Поліського національного університету, ЗВО України та країн-членів ЄС.

Для довідки: у 2022 р. Поліський національний університет виграв грант Європейської комісії на реалізацію двох проєктів Jean Monnet Erasmus+ «Європейський кейс інклюзивної політики сільського розвитку: дорожня карта для України» та «Політика згуртування ЄС» (26,5 та 30,0 тис. євро відповідно).

Пресслужба Поліського національного університету

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліський національний університет ПНУ грант  
Матеріали по темі