Події

«Присягнув на вірність народній міліції днр»: у Житомирі до 12 років ув’язнення засудили розвідника батальйону бойовиків

15 May 2023, 16:43

На Житомирщині за матеріалами СБУ до 12 років ув’язнення засуджено розвідника батальйону бойовиків «днр» «спарта».

Про це 15 травня повідомила пресгрупа Управління СБ України в Житомирській області.

«Служба безпеки продовжує системні заходи із викриття і притягнення до кримінальної відповідальності учасників підконтрольних рф окупаційних формувань. На Житомирщині контррозвідники та слідчі СБУ зібрали обґрунтовані докази вини ще одного поплічника ворога. Бойовик у складі розвідбатальйону «спарта» з 2014 року брав активну участь у бойових діях проти України, допомагаючи окупантам захоплювати її території», - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що задля матеріального збагачення уродженець Бахмутчини «присягнув на вірність» підконтрольній загарбникам «народній міліції днр» ще у 23-річному віці. Там він отримав позивний «Сьомий» та псевдозвання «гвардії єфрейтор».

«Перебуваючи у лавах незаконного воєнізованого формування – окремому гвардійському розвідувальному батальйоні «спарта», він у статусі розвідника брав безпосередню участь у збройному протистоянні військовослужбовцям ЗСУ на Донеччині, у тому числі на Авдіївському напрямку. Після початку повномасштабного вторгнення бойовик у складі свого формування бере участь у боях проти Сил оборони України поблизу населених пунктів Піски та Спартак Донецької області. На даний час зловмисник переховується на тимчасово непідконтрольній українській владі території», - зазначають у пресслужбі СБУ.

СБУ задокументувала усі епізоди його участі у підконтрольній рф терористичній організації та вчинені злочини.

Розглянувши матеріали справи, Корольовський районний суд м.Житомира визнав фігуранта справи винним в участі у терористичній організації та у діяльності непередбаченого законом збройного формування, тобто за ч.1 ст.258-3 та ч.2 ст.260 Кримінального кодексу України.

Йому призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому на праві власності майна.

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Житомирського апеляційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу адвоката зловмисника та залишила у силі раніше винесений вирок.

Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання засудженого та приведення судового рішення до виконання. Для забезпечення реального виконання покарання зловмисника оголошено у розшук. Заходи із документування дій злочинця проводили контррозвідники та слідчі СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

У пресслужбі Житомирської обласної прокуратури розповідають, що чоловік служив у підрозділі стрілком-розвідником та розвідником-санітаром у псевдовійськовому званні «гвардії єфрейтор», брав участь у бойових діях проти правоохоронців і військовослужбовців ЗСУ під час проведення операції Об’єднаних сил.

«Діяльність фігуранта у збройному формуванні підтверджують і фото у військовій формі, із шевронами розвідгрупи, на яких він демонструє різні види зброї, зокрема, кулемет, снаряд до міномета тощо. У телефонних розмовах з рідною сестрою ділився планами - продовжити контракт у розвідбатальйоні, щоб заробити «ДНРівську» військову пенсію», - додають у прокуратурі.

Нагадаємо, 12 березня у Житомирській області за матеріалами СБУ 12 років тюрми отримав помічник командира «кольчуги» підполковник «Студент», уродженець Донеччини, який воює на боці окупаційного режиму рф.

Як повідомляв Житомир.info, 8 березня 2023 року управління СБУ в Житомирській області інформувало, що до 12 років ув’язнення засудили заступника командира роти штурмового батальйону «днр» «сомалі».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ бойовик днр суд прокуратура 
Матеріали по темі