Події

Двоє жителів Житомирської області «подарували» псевдопрацівникам банку майже 50 тисяч гривень

18 May 2023, 14:26

За добу двоє жителів Житомирської області звернулися до поліції з заявами про ошуканство «працівниками» банку. Загалом потерпіла втратили майже 50 тис. грн.

Про це 18 травня повідомляє пресслужба відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Попри активну профілактичну кампанію з боку поліції, деякі громадяни й надалі потрапляють у тенета шахраїв та злодіїв. Так, 17 травня до Коростенського райуправління звернувся 63-річний житель Іршанської громади з повідомленням, що йому зателефонував невідомий, який назвався працівником банку. Чоловік, під приводом надання банківських послуг, дізнався конфіденційну інформацію та згодом заволоділа з картки заявника зникли 30 тисяч гривень. Цього ж дня до поліції звернулася 72-річна жителька Корнинської громади, яка повідомила, що псевдобанкіри заволоділи коштами з її рахунку на суму у понад 17 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

За цими фактами поліція розпочала кримінальні провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Вживаються заходи щодо встановлення причетних та притягнення їх до відповідальності.


Нагадаємо, 12 квітня у поліції інформували про жительку Малина, яка повірила псевдопрацівнику банку і втратила понад 30 тис. грн . Крім того, жителька Звягельського району після подібної телефонної розмови з незнайомцем втратила понад 11 тисяч гривень зі своєї платіжної картки. На аналогічні дзвінки шахраїв так само відреагували 44-річний та 45-річна жителі Андрушівської громади. За такою ж схемою ошуканства вони позбулись відповідно понад 3 тисяч та 9 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк рахунок ошуканство 
Матеріали по темі