Фоторепортаж

Житомиряни у вишиванках. Фоторепортаж

18 May 2023, 15:20

День вишиванки в Україні щороку відзначається у третій четвер травня. Цього року – 18 травня. На роботу, на навчання та на прогулянку дорослі та діти одягли в цей день вишиті сорочки, сукні, футболки та прикрасили свій робочий одяг вишиваними елементами.

З самісінького ранку у місті можна побачити дуже багато людей у вишиванках. На портрети усміхнених містян у вишиванках сьогодні «полювала» наша фотокореспондентка.

Нагадаємо, з нагоди Дня вишиванки 17 травня на Михайлівській житомиряни вишивали логотип міста. А 18 травня на пішохідній вулиці тривають благодійні акції, виставки і майстер-класи. Також тут організували акцію з розпису горняток, які потім подарують захисникам у госпіталях.

А учні житомирського ліцею №5 влаштували патріотичний флешмоб у дворі закладу.

Проєкт рішення виконкому з планом заходів до Дня вишиванки-2023 дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2023 року в центрі Житомира планували провести «Забіг у вишиванках» з метою популяризації здорового способу життя серед мешканців громади, об’єднання навколо ідеї відзначення Всесвітнього дня вишиванки. Однак 15 травня міськвиконком ухвалив рішення про проведення заходу з назвою «Забіг з нагоди Всесвітнього дня вишиванки», запрошуючи містян до участі, але людей тепер не просять бігти у вишитих сорочках, як це анонсувалося раніше. Натомість пропонуватимуть придбати тематичну футболку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День вишиванки портрет  
Матеріали по темі