Місто

В житомирській лікарні збираються встановити сонячну електростанцію, обладнання для якої подарувала Чехія

19 May 2023, 13:50

На баланс комунального підприємства «Лікарня №1» Житомирської міської ради передають обладнання для сонячної електростанції від організації «Незалежний соціальний екологічний рух Брно (Республіка Чехія).

Проєкт рішення сесії щодо передачі обладнання 19 травня оприлюднили на сайті міської ради.

«Прийняти в якості пожертви у власність Житомирської міської територіальної громади матеріальні цінності, згідно з додатком 2 до цього рішення, від Nezávisle Sociálně Ekologické Hnutí Brno (NESEHNUTÍ Brno) (Республіка Чехія) в межах реалізації меморандуму про співробітництво з ГО «Екоклуб» та Виконавчим комітетом Житомирської міської ради від 14.12.2022 щодо розвитку відновлювальних джерел енергії на території Житомирської міської територіальної громади та передати на баланс КП «Лікарня № 1» Житомирської міської ради», - йдеться у проєкті рішення.

Нижче – додаток до проєкту рішення:

Директор департаменту економічного розвитку міської ради Вікторія Сичова в коментарі Житомир.info повідомила, що монтувати сонячну електростанцію планують в червні цього року.

«Наразі триває розробка проєктно-кошторисної документації і на червень плануємо вже монтаж. За кошти міського бюджету будуть оплачуватися роботи з виготовлення проєкту і монтажу обладнання, на це лікарні виділялися кошти з місцевого бюджету», - сказала Вікторія Сичова.

Зауважимо, що в системі «Прозорро» 19 квітня лікарня №1 оприлюднила інформацію про укладений договір на послуги з інженерного проектування: роботи з розробки проєктно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція покрівлі за рахунок встановлення сонячних панелей на будівлі терапевтичного корпусу КП "Лікарня №1" ЖМР за адресою м. Житомир вул. В.Бердичівська 70». За виконання робіт Радецькому Олегу Альфредовичу заплатять 18 тис. 248,27 грн, проєкт має бути готовий до 31 травня 2023 року.

В презентації проєкту встановлення СЕС на терапевтичному корпусі лікарні зазначається, що роботи з монтажу мають бути виконані за 3-4 тижні.

Проєкт передбачає два етапи реалізації:

І етап – встановлення сонячних панелей 48 кВт, інвертор 36 кВт. Генерація електроенергії 48 тисяч кВт-год./рік (заміщення орієнтовно 10% річного споживання);

ІІ етап – у разі успішної реалізації І етапу проєкту буде розглянуто можливість збільшення потужностей встановлення СЕС.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2022 року на засіданні Житомирського міськвиконкому директор КП «Лікарня №1» Володимир Мордюк інформував, що медсестрам очолюваного ним закладу щомісяця нараховують в середньому 16,5 тис. грн, лікарям – 24,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня СЕС електростанція Чехія лікарня №1 сонячна електростанція монтаж Сичова 
Матеріали по темі