Події

Шість років ув’язнення з конфіскацією половини майна: у Бердичеві молодий чоловік отримав вирок за розповсюдження «закладок»

29 May 2023, 12:52

У Бердичеві засудили 22-річного хлопця за розповсюдження наркотиків шляхом «закладок». Молодому чоловікові доведеться «відсидіти» й сплатити понад 45 тис. грн процесуальних витрат, також у нього конфіскують частину майна.

Про це 29 травня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський міськрайонний суд завершив розгляд ще одного кримінального провадження, пов′язаного з незаконним обігом наркотиків та проголосив вирок бердичівлянину. Суд визнав 22-річного молодика винним у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також збуті психотропних речовин, вчиненому повторно, особою, яка раніше вчиняла кримінальне правопорушення (ч. 2 ст. 307 ККУ); у незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин без мети збуту (ч. 1 ст. 309 ККУ) та у незаконному придбанні та зберіганні психотропної речовини без мети збуту, предметом яких була психотропна речовина у великих розмірах (ч. 2 ст. 309 ККУ)», – йдеться у повідомленні.

За сукупністю кримінальних правопорушень суд призначив обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років з конфіскацією половини належного йому майна. Також молодик має сплатити на користь держави понад 45 тис. грн процесуальних витрат на залучення експертів при проведенні судових експертиз.

Суд встановив, що обвинувачений улітку 2022-го року став на шлях злочинної діяльності, пов'язаної з правопорушеннями у сфері обігу психотропних речовин. Він домовився із особою про зайняття спільним збутом психотропів шляхом так званих закладок. У подальшому обвинувачений кілька разів придбавав у невстановлених осіб такі речовини як амфетамін, PVP, 4-ММС, частину яких зберігав без мети збуту, частину – з метою збуту, ще частину розповсюдив як «закладки».

Зазначається, що при постановленні вироку суд врахував як пом обставини щире каяття та сприяння розкриттю кримінальних правопорушень, без якого працівникам поліції було б складно виявити «закладки».

Як повідомляв Житомир.info, 23 травня 2023 року в Бердичеві поліцейські затримали 17-річного жителя Житомира із сотнею доз психотропних речовин. Хлопця, який ніби щось шукав у заростях неподалік приватного будинку, увечері помітили місцеві оперативники. У його рюкзаку виявили 50 згортків з кристалічною, та ще 50 – з порошкоподібною речовиною. Попередньо, вони містили психотропні засоби, призначені для розповсюдження через так звані закладки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирок суд Бердичів конфіскація закладка наркотики  
Матеріали по темі