Економіка

Рішення про підвищення тарифів для водоканалів НКРЕКП відклала на 14 червня

31 May 2023, 15:49

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) вирішила відкласти рішення про встановлення нових тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення до 14 червня, бо в них не врахована нова ціна на електроенергію.

Питання розглядали на засіданні НКРЕКП 31 травня 2023 року.

«На зараз ми маємо на ринку електричної енергії факти суттєвого коливання ціни. Це підтверджено відповідними листами НЕК «Укренерго» і оператора ринку. Сьогодні на 18:00 мною призначене засідання Комісії, на якому буде розглядатися єдине питання – стосовно запуску процедури перегляду прайс-кепів на ринку електричної енергії. Це призведе до зміни ціни електричної енергії, це зараз не враховане в структурі тарифу (водоканалів). Тому я доручаю здійснити аналіз впливу рішення щодо перегляду рівня прайс-кепів на електричну енергію на рівень тарифів на водопостачання та водовідведення у зв’язку з тим, що в структурі тарифів ця величина складає 30-40%, та винести результати розрахунків на засідання Комісії 14 червня 2023 року», - сказав голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Нагадаємо, в проєкті постанови, підготовленій до засідання НКРЕКП 31 травня 2023 року тариф на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення для КП «Житомирводоканал» з 1 червня мав підвищиться на 56%.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 30 травня 2023 року Уряд схвалив рішення про підвищення тарифу на електроенергію для населення до 2,64 гривні за кВт (зараз 1,44 грн/кВт год).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тариф НКРЕКП Ущаповський водоканал електроенергія вода 
Матеріали по темі