Події

У Бердичеві суд оштрафував пенсіонерку: влаштувала розбірки з дітьми, які ображали її внука

5 June 2023, 13:49

У Бердичеві судили пенсіонерку: жінка заступилася за внука та влаштувала розбірки з дітьми, які його ображають. Суд призначив жінці 51 гривню штрафу.

Постанову щодо вказаного адміністративного правопорушення (за ст. 173 КУпАП (Дрібне хуліганство)) Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області ухвалив 8 травня 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 11 травня.

Сам інцидент трапився 14 березня 2023 року. З матеріалів суду відомо, що жінка «перебуваючи в під`їзді № 1 на першому поверсі (…) схопила за одяг ОСОБА_2, тобто своїми діями порушила громадський порядок та спокій громадян».

Своєї вини пенсіонерка не визнала, пояснила, що її онука постійно б`ють хлопці з двору, де вони проживають. У під`їзді вона взяла за руку одного з хлопців і запитала, навіщо той бив її онука.

«При цьому вона його не шарпала і не обзивала», – стверджувала жінка.

Проте батьки дітей, які потрапили під гарячу руку бабусі, стверджували протилежне.

«Допитані в судовому засіданні свідки ОСОБА_6, ОСОБА_7 пояснили, що їх діти ОСОБА_8 та ОСОБА_2, відповідно, прийшли додому налякані, плакали, оскільки ОСОБА_1, зайшовши за ними у під`їзд, шарпала їх, погрожувала здати в поліції, де вони мають «здохнути». Також зазначили, що ОСОБА_1 людина конфліктна, постійно свариться і з дітьми, і з дорослими», – зазначено у матеріалах суду.

Ще один свідок також запевняла, що її син прийшов додому наляканий, бо інші хлопці розповіли йому про штурхани, які отримали у під’їзді.

Скриншот з постанови Бердичівського міськрайонного суду

Врешті, суд ухвалив визнати жінку винною у скоєнні дрібного хуліганства та оштрафував її на 51 гривню. Також пенсіонерка має сплатити на користь держави судовий збір в сумі 536,80 грн.

Як повідомляв Житомир.info, постановою від 18 квітня 2023 року Житомирський районний суд оштрафував батька учня Пісківського ліцею за хуліганство відносно іншої малолітньої дитини, скоєне у навчальному закладі. За витівки сина чоловікові доведеться сплатити 850 гривень штрафу. Мати ще одного хлопця-задираки отримала аналогічне покарання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд постанова штраф Бердичів онук бабуся баба  
Матеріали по темі