Місто

У Житомирі проходить відкритий міський чемпіонат зі спортивної аеробіки: участь беруть 170 спортсменів

9 June 2023, 17:21

Упродовж двох днів, 9 та 10 червня, у Житомирі проходить Відкритий чемпіонат міста зі спортивної аеробіки «Baby Cup» – 2023.

Про це повідомляє Житомирська міська рада.

За інформацією міськради, красу мистецтва спортивного танцю демонструють 170 спортсменів віком від 5 до 14 років. У наймолодшої учасниці змагань, 5-річної Маргарити Кононенко сьогодні дебют. На змаганнях вона виступатиме в мінітестах, показуватиме «доріжки». Її тренерка Вікторія Журавська дає настанови перед виступом – підтягнути носочки, тримати правильно колінця. Каже, Маргаритка є наймолодшою з-поміж спортсменок відділення спортивної акробатики школи «Авангард».

«Її привели тато з мамою півтора року тому. Ми тоді протестували мінімальний фізичний розвиток. Вона старанна і талановита. З неї виросте хороша спортсменка», - тішиться тренерка своєю вихованкою.

Змагання проводяться за кількома номінаціями: індивідуальні (окремо для чоловіків і жінок), змішані пари, тріо і групи, а також танцювальна гімнастика (Aerodance) і гімнастична платформа (Aerostep).

«Змагаються вихованці двох житомирських спортивних шкіл - ДЮСШ м Житомира та ЖДЮСШ "Авангард", команди відокремленого підрозділу «Федерація України зі спортивної аеробіки та фітнесу» в Житомирській області. Приїхали спортсмени з Коростеня, зі Жмеринки, з Тернопільської області», - розповідає Маргарита Жуковська, тренерка-викладачка ЖДЮСШ «Авангард».

Вже 5 років у спортивній аеробіці одинадцятирічна Саміра Бабич. Каже, закохалася у такий спорт вже після першого тренування. «Я була у першому класі, коли прийшла в школу «Авангард». Пам’ятаю, як мама привела мене і як я після першого заняття сиділа і плакала на сходах через те, що хотіла займатися ще», - згадує Саміра. …Найбільше люблю виконувати вправу «фляк», можу п’ять разів перевернутися. А виступати люблю «у трійці» із подружками Вікою та Міланою». Сьогодні Саміра змагатиметься в «індивідуалці» під пісню Шакіри «Waka Waka». Каже, що готова взяти першість, позаяк готувалася до змагань старанно. Дівчинка має багато медалей та кубок. «Я в Німеччині виграла кубок і стала королевою Далласу», - каже. Юна «королева» має мрію - перевищити свого кумира, чемпіонку світу зі спортивної аеробіки Анастасію Курашвілі.

Нагадаємо, 17 грудня 2022 року у Житомирі вперше провели чемпіонат з художньої гімнастики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: чемпіонат змагання аеробіка 
Матеріали по темі