Суспільство

Жінка в комі, у хлопчика травми черепа, водій втік із місця ДТП, поліція не реагує: як житомирські правоохоронці викрили схему шахрайства

10 June 2023, 10:35

Вдень 9 червня місцевими телеграм-каналами почав ширитися пост з проханням про допомогу постраждалим в ДТП жінці та хлопчику, яких нібито збила машина, «потерпілі» отримали важкі травми, а поліція відмовляється реагувати.



Скріншот із телеграм-каналу

Журналісти Житомир.info 9 червня звернулися до поліції за коментарем, аби уточнити, чи дійсно правоохоронці отримували повідомлення про автопригоду і чи зафіксовано виклик, однак у пресслужбі ГУНП запевнили, що такої ДТП точно не було і зазначили, що ведуться перевірки, оскільки історія схожа на шахрайство.

Згодом цього ж дня, 9 червня, майже опівночі у пресслужбі ГУНП у Житомирській області підтвердили, що це була схема шахрайства і проінформували, що наразі встановлюються причетні особи.

«Повідомлення, яке зʼявилося сьогодні на одному із телеграм-каналів Житомира, викликало резонанс у суспільства. Мовляв, погані поліцейські не прийняли заяву від потерпілих і таким чином не допомогли…Ми витратили не одну годину часу для встановлення обставин - вказану у повідомленні ДТП ніхто не підтвердив. І якщо «поганим» поліцейським байдуже, то лікарі зобовʼязані повідомляти про такі жахливі події, але від лікарень повідомлення також не надходили. Старший інспектор Житомирського районного управління поліції Марія Вітвіцька не здавалася і вирішила довести справу до кінця. Вийшовши на звʼязок з автором повідомлення зʼясувала, що історія з ДТП вигадана. Чоловік розповів, що повірив колезі й через співчуття вирішив зробити пост, щоб допомогти, адже свято вірив у таку біду і навіть організував серед колег фінансову допомогу для «потерпілих», яких насправді не існує.Наразі оперативники встановлюють особу, яка таким ганебним чином намагалася ошукати свої знайомих та небайдужих людей», - йдеться в повідомленні.

Поліція Житомирської області вкотре нагадує про шахрайство і закликає перевіряти інформацію в офіційних джерелах.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня 2022 року поліція інформувала, що у Києві затримали жителя Житомирської області, який виманив у пенсіонерів понад 230 тис. грн за схемою «ваша донька потрапила у ДТП».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет соцмережі 
Матеріали по темі