Події

У Житомирській області затримали двох чоловіків, які розбирали залізничні колії

13 June 2023, 13:34

На Андрушівщині Житомирської області 12 червня поліцейські затримали мисливців за металобрухтом: двоє чоловіків розбирали залізничні колії.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацією Бердичівського районного відділу поліції.

«12 червня інспектори групи реагування місцевого відділення поліцейської діяльності отримали повідомлення про ймовірне розкрадання майна залізниці. На недіючому перегоні поблизу с. Міньківців вони застали двох чоловіків, які займалися демонтажем металевих деталей», – йдеться у повідомленні.

Під час огляду поліцейські виявили, що місцеві жителі, віком 38 та 39 років, за допомогою інструментів встигли викрутити 250 болтів кріплення та стільки ж гайок, а також понад 100 металевих деталей. Чоловіки визнали, що таким чином хотіли трохи заробити, здавши все демонтоване як брухт.

Усі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи Бердичівського райвідділу поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення) та ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, в рамках якого поліцейські перевіряють чоловіків на причетність до інших злочинів вчинених на території громади.

У поліції нагадують, що крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, карається тривалим ув’язненням.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2023 року в поліції розповідали, що у Баранівці Житомирської області 25-річний місцевий житель викрав автомобіль, скориставшись відсутністю його господарів. Стареньку «Славуту» здав на брухт, заробивши 2000 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка колія брухт метал  
Матеріали по темі