Новини компаній

Power Bank – ідеальний помічник для повної автономії

14 June 2023, 15:32

Не у всіх ситуаціях є можливість підключити зарядний пристрій та відновити заряд смартфона, планшета та інших девайсів. У деяких випадках потрібно скористатися альтернативним джерелом енергії і ним є Power Bank. Це ідеальний накопичувач енергії, яку будь-якої миті можна отримати, будучи на відпочинку, у поході, на риболовлі чи полюванні.

Залежно від прямого призначення виробники виділяють повербанки для ноутбуків, телефонів та планшетів. Вони відрізняються ємністю та технічними параметрами. Будь-який портативний зарядний пристрій, придбаний в інтернет-магазині Domki, віддаватиме задану кількість енергії, дотримуючись параметрів сили струму. Вирізняють як стандартні, так і яскраві моделі повербанків, що відрізняються оригінальним зовнішнім виглядом.

Різновиди пристроїв

За типом акумулятора виділяють кілька видів повербанків:

  • Літій-іонні (Li-Ion). Частий варіант виконання, адже такі батареї слабо розряджаються, а також мають потрібні параметри сили струму. Вони витримають 500-1000 циклів заряджання;
  • Літій-полімерні (Li-Polymer). Покращена версія перших видів батарей. Вага мінімальна, а захист від перегріву покращений. Електроліт знаходиться у рідкому середовищі;
  • Моделі із сонячними батареями. Відмінний варіант для тих, хто хоче отримати повну автономію.

За матеріалом корпусу також виділяють три варіанти виконання: пластикові, металеві та захищені. Пластикові моделі легкі та відрізняються різним виконанням у відтінках. Можна наносити різні малюнки, але при активності з'являються механічні пошкодження та подряпини.

Металеві моделі важчі та дорожчі, але вони захищені від пошкоджень внаслідок падіння. Захищені повербанки є водонепроникними, удароміцними та такими, щоб витримати навантаження при різких температурних перепадах.

Критерії вибору

Особливий чинник вибору – сила струму. Якщо вона менша, ніж у смартфона або іншого пристрою, акумулятор не зможе його зарядити або даватиме слабку зарядку. Показник ємності визначає, скільки і як довго повербанк може дати зарядку. Параметра 10000 мАг достатньо, щоб кілька разів зарядити середній смартфон, а 20000 мАг підійде для тривалих походів.

Другий роз'єм USB дозволяє одночасно зарядити кілька пристроїв. Світлодіодне підсвічування, ліхтарик та індикатор ємності дозволять підвищити функціонал повербанку. Також різні виробники реалізують незвичайні дизайнерські рішення, але найчастіше всі акумулятори прямокутної форми заввишки 10-12 см та завтовшки 1-2 см.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Power Bank  
Матеріали по темі