Суспільство

В Україні з 23 червня запрацює Єдиний реєстр зброї: процедура отримання дозволів стане спрощеною

16 June 2023, 13:00

Вже незабаром з 23 червня в Україні розпочне роботу Єдиний реєстр зброї (ЄРЗ), який допоможе автоматизувати облік зброї та зробити процес отримання дозволів зручним і доступним для громадян.

Про це 16 червня повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

«Основними перевагами впровадження ЄРЗ є те, що громадяни зможуть легко отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю. Окрім того, завдяки диджиталізації послуг у сфері обігу зброї процедура отримання дозволів буде спрощена», - йдеться в повідомленні.


У міністерстві зазначають, що Єдиний реєстр зброї, який запрацює в Україні в червні, передбачає створення Електронних кабінетів. Відтепер українці зможуть отримати послугу, не виходячи з дому, без відвідування органу Нацполіції, шляхом подачі документів через «Єдине вікно громадянина» або у магазині з продажу зброї.


Кроки під час подачі документів на отримання дозволу на зброю через «Єдине вікно громадянина»:

  • Зайти на портал «Єдине вікно громадянина»
  • Авторизуватися
  • Оформити заявку
  • Прикріпити пакет необхідних документів
  • Додати сканкопії
  • Завірити копії електронним підписом
  • Надіслати заявку


Нагадаємо, 19 вересня 2022 року заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко інформував, що незабаром в Україні мав запрацювати Єдиний реєстр зброї. За його словами, згідно з Положенням про Єдиний реєстр зброї, він буде систематизувати всі процеси використання вогнепальної зброї, аби запобігти її незаконному обігу. Зазначалося, що алгоритм із реєстрації зброї буде схожий із процесом реєстрації транспортного засобу та отримання водійського посвідчення.

Як повідомляв Житомир.info, 1 червня 2022 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram оприлюднив результати опитування серед користувачів «Дії», відповідно до яких 59% українців вважають, що всі громадяни, які відповідають вимогам закону, можуть мати пістолет та вільно носити його з собою в громадських місцях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя Єдиний реєстр зброї МВС 
Матеріали по темі