Події

У Житомирській області 17-річна водійка легковика зіткнулася з пасажирським бусом, знадобилася допомога рятувальників та медиків

19 June 2023, 15:26

Поблизу села Филинці Любарської територіальної громади Житомирської області 18 червня автомобіль Chevrolet, виїжджаючи на головну дорогу, врізався у мікроавтобус. За кермом легковика була 17-річна дівчина. Їй та пасажиру авто знадобилася медична допомога.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Дорожньо-транспортна пригода сталася вранці на автошляху Житомир – Чернівці, на повороті до Филинців.

«Попередньо, близько 6:40 водійка автомобіля Chevrolet Kalos, 17-річна жителька Любарської громади, виїжджаючи з другорядної дороги на головну, допустила зіткнення з автомобілем Mercedes Sprinter під керуванням 36-річного жителя Хмельниччини», – йдеться у повідомленні.

У результаті ДТП травми отримали водійка та 32-річний пасажир легковика. Рятувальники допомогли дівчині вибратися з автомобіля, дверцята якого неможливо було відчинити через механічні пошкодження.

Травмованих доставили до Любарської лікарні для надання допомоги.

Поліцейські з’ясовують обставини події у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 296 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

Водночас поліцейські нагадують, що до керування транспортними засобами допускаються громадяни за наявності у них національного посвідчення водія України на право керування транспортними засобами відповідної категорії. Зокрема, право на керування транспортними засобами надається особам, які досягли:

16-річного віку - категорії А1, А;

18-річного віку - категорії В1, В, С1, С;

19-річного віку - категорії BE, C1E, СЕ;

21-річного віку - категорії D1, D, D1E, DE, Т.

Очевидно, що у 17-річної водійки не було відповідного посвідчення, яке давало б їй право керувати легковим автомобілем. Цю інформацію Житомир.info підтвердили й власні джерела.

У пресслужбі ГУ ДСНС України у Житомирській області уточнюють, що мікроавтобус, у який в’їхав автомобіль, – пасажирський.

«18 червня, о 07:47, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду за участю пасажирського мікроавтобуса та легкового автомобіля Chevrolet поблизу с. Веселка Житомирського району», – пише пресслужба ДСНС.

Зазначено, що пасажир легковика вибрався з автівки самостійно, однак водійка вийти з машини не змогла, адже двері заклинило.

Рятувальники деблокували її через пасажирські двері. Після цього бійці ДСНС допомогли медикам доправити постраждалу до автомобіля екстреної медичної допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2023 року в поліції розповідали про «вояж» 17-річного жителя Романова Житомирської області: хлопець напідпитку сів за кермо чужого авто, аби похизуватися перед своєю дівчиною, однак дорогою у сусіднє село пошкодив машину, а потім ховався у хаті-пустці від правоохоронців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія бус мікроавтобус неповнолітня водійське посвідчення водійське  
Матеріали по темі