Новини компаній

​Як відремонтувати пральну машину вдома?

20 June 2023, 09:24

Сьогодні ми раді поділитися з вами корисною інформацією про те, як самостійно усунути деякі несправності у вашій пральній машині та знайти розв'язання проблеми, коли вона перестає віджимати. Попри це, якщо вам потрібна допомога, наші досвідчені майстри можуть надати вам послугу ремонт пральної машини Гостомель у зручний для вас час, безпосередньо у вас вдома.

Дисбаланс

Однією з поширених причин поганого віджиму у пральних машин відомих марок є дисбаланс. Це виникає, коли білизна в барабані скомкана та знаходиться у нерівномірному положенні, заважаючи машині досягти необхідної швидкості обертання, щоб уникнути пошкоджень. Пам'ятайте, що мокра білизна стає набагато важчою, тому рекомендується не перевантажувати пральну машину понад допустиме навантаження.

Стерлись щітки двигуна

Ще однією можливою причиною проблеми з віджимом може бути зношування щіток двигуна. Якщо ваша машина раніше віджимала, а зараз ні, ймовірно, причина полягає у зношених щітках двигуна. Згодом це може призвести до того, що машина взагалі перестане віджимати, оскільки щітки повністю зітруться, і система керування припинить подавати живлення на двигун, щоб запобігти його пошкодженню. Зазначена проблема часто спостерігається у багатьох моделях пральних машин, таких як LG, Ardo, Whirlpool, Indesit, Zanussi, Beko, Atlant та інші.

Несправність датчику контролю обертів

Несправність датчика обертів також може призвести до того, що ваша білизна після прання залишатиметься мокрою. Це розповсюджена проблема у пральних машинах від Bosch, Candy, Electrolux та інших відомих виробників. Якщо датчик обертів вийшов з ладу, він не передає необхідну інформацію про швидкість обертання двигуна на плату керування. Це призводить до того, що пральна машина крутить барабан ривками, що не є достатнім для якісного віджиму білизни. У такому разі розв'язанням проблеми може бути заміна датчика.


Варто зазначити, що перераховані причини несправностей не вичерпують повний перелік можливих проблем. Додатково до них можуть виникнути інші неполадки.

Несправність датчику рівня води чи помпи

Одна з можливих несправностей, яку варто згадати, це несправність датчика рівня води або помпи. У такому випадку барабан пральної машини обертається, але помпа не працює належним чином. Ця проблема може бути пов'язана з несправністю датчика рівня води або з самою помпою. Якщо датчик рівня води передає неправильні дані на плату керування, це може призвести до того, що пральна машина не запускає процес віджиму через високий рівень води.

Знос амортизаторів

Іншою можливою причиною проблеми може бути знос амортизаторів. У цьому випадку виникає дисбаланс, і барабан починає сильно коливатися, що заважає належному віджиму білизни. Машина також може сильно вібрувати та навіть змінювати своє початкове положення, що може призвести до пошкодження меблів або підлоги.

Ремонт та обслуговування пральних машин

При заміні деталей пральної машини слід частково розібрати її. Залежно від того, яку саме запчастину потрібно замінити, може знадобитися видалення двигуна, амортизаторів або передньої панелі. Потім досвідчений майстер виконує заміну деталі та складання пральної машинки. Після ремонту пральної машини вона запускається, і проводиться перевірка роботи віджиму.

Ми сподіваємось, що ця інформація допоможе вам зрозуміти причини поломки та знайти можливі шляхи вирішення проблем.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пральна машина ремонт пральної машини  
Матеріали по темі