Місто

Другий останній дзвоник для випускників на руїнах житомирського ліцею №25

20 June 2023, 12:52

У Житомирі 20 червня для випускників ліцею №25 пролунав останній дзвоник біля будівлі закладу, яку на початку березня 2022 року був зруйнований внаслідок російського авіаудару.

«Ми успішно завершили навчальний рік, і сьогодні ми хочемо, не порушуючи традиції нашого ліцею, славетного, 25-го ліцею, останній дзвінок провести, щоб діти розуміли, що будівля зруйнована, але ми об'єднані. Ми спільно працювали і цей рік, яким би не був він для нас важким, а він був дуже важким, тому що розділені були на три локації, ми успішно його завершили», - розповідає директор ліцею №25 Іван Денисюк.

Його напутнє слово до випускників – про майбутнє, про звершення та професії.

«Шановні випускники, бажаю вам легкої життєвої дороги, подальших звершень, щоб всі ваші мрії збувалися, щоб всі ті професії, які ви для себе обрали, ви були справжніми професіоналами тих професій», - каже директор ліцею №25 Іван Денисюк.

Після «останнього дзвоника» випускники ліцею діляться своїми враженнями щодо святкування на руїнах.

«Важко було втратити спогади. Це місце має більш таку сентиментальну цінність: перші друзі, знайомі, можливо, закоханість. Тобто у кожного з цим місцем пов'язані якісь свої спогади», - каже випускниця ліцею №25 Ольга Денесюк.

«Мої емоції, по-перше, такі, що я думав, що все буде по-іншому, коли йшов у перший клас, думав 11 років – це ще не скоро. А тут бачиш – закінчуєш на руїнах свого ліцею. Емоції, якщо чесно, не з найкращих, але, знаєте, ми хоча б маємо можливість святкувати свій випускний живими», - ділиться випускник ліцею №25 Богдан Бойко.

Нагадаємо, 11 травня минулого року педагоги, батьки та випускники зібралися біля зруйнованого ліцею №25 влаштували акцію «останнього дзвоника» для свого закладу.

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня 2022 року в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей, за попередніми даними внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут. За фактами обстрілу житомирського ліцею № 25 прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів і звичаїв війни збройними силами РФ (ст. 438 КК України). За висновками фахівців, будівля не підлягає відновленню, тому для учнів ліцею №25 до 1 вересня 2022 року знайшли інші приміщення для навчання.

14 березня 2023 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало договір на розроблення проєктно-технологічної документації з демонтажу будівлі ліцею №25: за 99 тис. 897,96 грн ТОВ «Еліт Проект Груп» до 28 квітня 2023 року мало розробити проєкт.

14 травня управління капітального будівництва провело тендер на демонтаж будівлі зруйнованого ліцею №25: очікувана вартість закупівлі становила 18 млн 599 тис. 049,60 грн, переможцем тендеру визначили житомирське ПП «Елітбуд-1» з пропозицією 8 млн 956 тис. 482 грн, але станом на 19 червня договір так і не уклали через скарги на закупівлю до Антимонопольного комітету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей №25 останній дзвоник випускник ліцей Денисюк 
Матеріали по темі