Місто

УКБ місяць не може укласти договір на демонтаж зруйнованого житомирського ліцею через скарги на тендер

19 June 2023, 11:29

Станом на 19 червня управління капітального будівництва Житомирської міської ради ще не уклало договір на демонтаж будівлі зруйнованого ліцею №25 в центрі Житомира, хоча торги відбулися ще 14 травня.

Управління капітального будівництва оголосило тендер на демонтаж будівлі ліцею № 25 за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 18 з очікуваною вартістю 18 млн 599 тис. 049,60 грн. Оголошення про тендер 4 травня оприлюднили в системі «Прозорро».

На торги подали заявки три фірми: житомирське ПП «Елітбуд-1» з пропозицією 8 млн 956 тис. 482 грн; київське ТОВ «Виробниче підприємство «Євротехнології» - 11 млн 252 тис. 886,34 грн; одеське ТОВ «Автоспецюг» - 16 млн 800 тис. 946,46 грн.

Переможцем було визнано «Елітбуд-1», але на це рішення київське підприємство «Євротехнології» 24 травня подало скаргу до Антимонопольного комітету з аргументами, щодо неправомірного рішення замовника торгів про обрання переможця процедури закупівлі ПП «Елітбуд-1». Антимонопольний комітет прийняв скаргу до розгляду і 5 червня оприлюднив своє рішення: зобов'язати УКБ скасувати рішення про визначення приватного підприємства «Елітбуд-1» переможцем за процедурою закупівлі – «Будівля Ліцею № 25 ім. М.О. Щорса м. Житомира за адресою: м.Житомир, вулиця Мала Бердичівська, будинок 18 (виконання демонтажних робіт)».

Скріншот з рішення Антимонопольного комітету

Але управління капітального будівництва перемогу «Елітбуд-1» не скасувало, а висунуло підприємству вимогу про «усунення невідповідностей» до 20 червня 2023 року.

Станом на 19 червня тендер на демонтаж зруйнованого ліцею в центрі Житомира перебуває на стадії «кваліфікація переможця».

Який вигляд мав житомирський ліцей №25 на початку травня 2023 року, більш ніж через рік після влучання російської ракети, дивіться тут

Нагадаємо, на сесії Житомирської міської ради 23 лютого цього року депутати проголосували за виділення коштів на демонтаж зруйнованого ворожими обстрілами ліцею №25: в програмі на демонтаж ліцею закладено 9,5 млн грн, на сесії виділили з бюджету 3 млн грн, а іншу суму додадуть після проведення тендеру на роботи з демонтажу будівлі.

14 березня управління капітального будівництва уклало договір на розроблення проєктно-технологічної документації з демонтажу будівлі ліцею №25: за 99 тис. 897,96 грн ТОВ «Еліт Проект Груп» до 28 квітня 2023 року мало розробити проєкт.

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня 2022 року в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей, за попередніми даними внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут. За фактами обстрілу житомирського ліцею № 25 прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів і звичаїв війни збройними силами РФ (ст. 438 КК України).

За висновками фахівців, будівля не підлягає відновленню, тому для учнів ліцею №25 до 1 вересня 2022 року знайшли інші приміщення для навчання. Під час засідання міськвиконкому 1 лютого 2023 року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що кошти на демонтаж ліцею №25 виділять з міського бюджету, а демонтаж не робили раніше, бо чекали, що держава дасть цільові кошти на проведення таких робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей №25 демонтаж УКБ тендер закупівля ліцей АМКУ 
Матеріали по темі