Події

Прокуратура розпочала розслідування за фактом обстрілу російською федерацією ліцею в Житомирі та села Бердичівського району

4 March 2022, 19:07

За фактами обстрілу російськими окупантами ліцею № 25 у Житомирі, а також села в Бердичівському районі розпочате розслідування.

Про це 4 березня повідомили на сайті Офісу Генерального прокурора України.

«Органами прокуратури Житомирщини розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів і звичаїв війни збройними силами РФ (ст. 438 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Так, встановлено, що 4 березня 2022 року о 8:50 збройні сили російської федерації, здійснили обстріл цивільної інфраструктури м. Житомира. Знищено приміщення Житомирського ліцею № 25. На місці події вилучено металеві уламки бомби.

Крім того, окупанти, застосовуючи засоби ведення війни, які заборонені міжнародним правом, обстріляли с. Бровки у Бердичівському районі. На місці події виявлено уламки предметів, схожих на балістичну ракету.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими відділами Житомирського та Бердичівського райуправлінь поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області. Тривають невідкладні слідчі дії.

«Органи прокуратури фіксують всі порушення представниками країни-агресора норм міжнародного гуманітарного права з метою притягнення їх до відповідальності)», – зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, приблизно о 8 ранку 4 березня в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей. Повідомлялося, що, за попередніми даними, внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 1 березня в результаті обстрілу Житомира на вулиці Романа Шухевича загорілися житлові будинки, повибивало вікна у міській лікарні та обласному перинатальному центрі. За попередньою інформацією ДСНС пошкоджені 10 приватних будинків, загинуло дві особи, травмовано троє. Вранці 2 березня під час ранкового брифінгу голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу загинули троє людей: рятувальники з-під завалу дістали тіло ще однієї жінки, 16 осіб травмовані, серед яких 7 дітей. Відео наслідків обстрілу та розповідь очевидця дивіться тут.

2 березня міська влада повідомила, Укрзалізниця запровадила евакуаційні поїзди з Житомира до Львова: поїзди відправлятимуться щодня о 13:00, проїзд безоплатний. З Житомира вдень 3 березня відправився перший евакуаційний потяг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна обстріл тривога школа ліцей № 25 Бровки  
Матеріали по темі