Новини компаній

Як підготуватися до ЗНО з хімії?

21 June 2023, 11:31

Шкільна програма містить багато важливих, цікавих і пізнавальних дисциплін. Однією з тих, що пояснюють природу нашого життя й того, що оточує людину щоденно, є хімія. Ми всі буквально складаємося з молекул – як і предмети, без яких не можемо уявити свій звичайний день! Тому не дивно, що багато професій, яких прагнуть навчатися діти в університеті, є дотичними до хімії. У цьому матеріалі розповідаю про те, як краще підготуватися до ЗНО з хімії!


Хімія – яскраве полотно дійсності

Важко переоцінити те, наскільки значуща для людини ця наука. Первісні люди здобували вогонь, знаходили харчові продукти, шукали міцні матеріали для знарядь праці – усе це так чи інакше пов’язане з хімією. У наші часи нічого особливо не змінилося.

  • Вона допомагає людині зрозуміти, як працює світ, які складові він містить і як вони взаємодіють між собою.
  • Якщо прямувати від загального до спеціалізованого, то сьогодні сотні різних професій мають безпосереднє відношення до цієї науки. Якщо ви прагнете займатися фармакологією, косметологією, промисловістю, біохімією, викладати хімію школярам або займатися харчовими технологіями – вам просто необхідно бути профі в цій царині.
  • Якщо ж вас хвилюють глобальні екологічні проблеми, знання з хімії допомагають знаходити сучасні відповіді на ці непрості виклики: способи очищення води, нові джерела енергії, створення речовин, що є безпечними для навколишнього середовища. Знання мають допомагати дбати про планету!

Хімія – це дуже цікава наука. І якщо майбутній випускник чи випускниця хоче займатися нею (або сферою, дотичною до неї) в професійному середовищі, варто буде скласти ЗНО з цієї дисципліни.

Як підготуватися?

Зовнішнє незалежне оцінювання (як і національний мультипредметний тест – спрощений формат ЗНО, який використовується останнім часом) вимагає від учнів та учениць глибоких знань хімії та вміння застосовувати їх у різних наукових контекстах. Це випробування не з легких. Тож потрібно приділити достатньо уваги підготовці до нього, щоб набратися рішучості й отримати врешті-решт свій максимальний бал:

  • Дослідити програму екзамену. І звичайне ЗНО, і формат НМТ базуються на програмі зовнішнього незалежного оцінювання: там міститься перелік тем, які випускникам потрібно знати для успішного тестування.
  • Організувати власне навчання. Займатися потрібно не час від часу, коли буде настрій, а системно, дисципліновано та з постійним повторенням пройденого.
  • Підібрати якісну літературу для підготовки. Не секрет, що більшість посібників для підготовки може містити застарілу інформацію, яку можна було використовувати хіба що на ЗНО 2011. Тому треба прискіпливо обирати джерела для підготовки.
  • Практикуватися. Багато практики! Для кращого засвоєння просто необхідно постійно практикуватися на тестах попередніх років. ЗНО має власну структуру, тому потрібно готуватися саме до структурованого тестування.
  • За необхідності обрати хороші курси. Багато хто (справедливо) довіряє підготовку спеціалізованим курсам. Адже вони дають і якісні матеріали, і літературу, і практику, і систему підготовки.

Як обрати хороші курси?


В Україні впродовж декількох останніх років відкрилося багато центрів підготовки до ЗНО. У сфері ж дистанційної підготовки лідерські позиції вже довгий час утримує Optima Academy. В академії це пояснюють декількома причинами:

  • високий рівень викладацького складу та якості навчальних матеріалів;
  • навчання онлайн дозволяє дітям готуватися, перебуваючи вдома або в будь-якому іншому безпечному місці, потрібен лише інтернет-зв’язок;
  • поєднання теоретичної, практичної та психологічної підготовки до екзамену;
  • індивідуальний підхід до кожної дитини.

Можна сказати, що ці пункти і є лакмусовим папірцем для визначення дійсно хороших курсів. Академія дійсно відповідає всім цим стандартам, тому не дивно, що їй довіряють так багато людей.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗНО ЗНО з хімії хімія  
Матеріали по темі