Події

Пропонував знайомому купити автомат, а вдома тримав гранати і набої: поліція викрила жителя Житомирської області

23 June 2023, 09:59

У жителя селища Романів Житомирської області під час обшуків поліція вилучила кілька гранат та майже сотню набоїв. «Власник» планував їх продати. Чоловікові оголосили про підозру.

Про це 23 грудня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Не маючи жодного дозволу на придбання та зберігання бойових припасів, чоловік тримав вдома гранати та набої. Причому все це призначалось для подальшої реалізації. Слідчі поліції разом зі співробітниками СБУ задокументували його протиправну діяльність. Чоловікові може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Днями оперативники викрили 33-річного жителя Романова, який пропонував знайомим купити у нього автомат. Чоловік розповів, що має в наявності ще зброю, яку тримає вдома.

Тож в ході досудового розслідування поліцейські встановили місце проживання «бізнесмена», де провели обшуки.

У результаті слідчі слідчого управління ГУНП в Житомирській області вилучили п’ять наступальних осколкових ручних гранат Ф-1 з уніфікованими запалами до них та майже сотню патронів.

Цього ж дня чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України (Затримання уповноваженою службовою особою) та оголосили підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура

Як повідомляв Житомир.info, 5 червня 2023 року поліцейські вилучили понад сотню боєприпасів з кількома магазинами до автоматичної зброї з обійстя 32-річного жителя Новоборівської громади Житомирського району, а в автівці знайшли гранату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя набої боєприпас автомат граната Романів  
Матеріали по темі