Місто

У Житомирі теплокомуненерго за 8,5 млн грн хоче купити генератор, який був у вжитку

23 June 2023, 16:24

Комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» міської ради хоче купити дизельний генератор.

Закупівля була оголошена 20 червня 2023 року.

Так, відповідно до інформації на ресурсі «Prozorro», предметом закупівлі є дизельний генератор номінальною потужністю 1600 кВт. Строк поставки товару – 31 грудня 2023 року. Очікувана вартість – 8 497 627 грн.

Скриншот з «Prozorro»

Директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин у коментарі Житомир.info 23 червня зазначив, що очолюване ним підприємство має чимало генераторів, проте для котельні на вулиці Жуйка потрібен пристрій визначеної потужності – 1600 кВт.

«Дійсно, ми отримали достатньо генераторів. Але у нас є котельня на Жуйка. Там стоїть два мережевих насоси для того, щоб забезпечити обласну лікарню, поліклініку й основні соціальні об’єкти. І жоден інший генератор ті насоси не потягне. Ми проводимо тендер відповідно до проєкту. Цей проєкт пройшов експертизу. Експерти вказали необхідні характеристики. Новий генератор коштує близько 700 тисяч євро. Тому проводимо тендер на машину, що була у вжитку, оскільки новий купити не можемо», – пояснив Дмитро Рогожин.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2022 року з резервного фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади виділили 65 млн грн на придбання генераторів. Але витратили на пристрої близько 40 млн грн. Зі слів начальник управління комунального господарства Олександра Марцуна, теплокомуненерго має 39 генераторів, водоканал – 40.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: генератор тендер закупівля ЖТКЕ теплокомуненерго Рогожин  
Матеріали по темі