Суспільство

Начальник ОВА тішиться, що наступного року фестиваль борщу пройде саме в Житомирі

28 June 2023, 11:00

Житомирські волонтери побували на фестивалі борщу, де вибороли перше місце та право проводити захід наступного року в Житомирі.

Про це 27 червня повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Сьогодні зустрівся з волонтерами з “Волонтерського штабу Житомира”, які повернулися з фестивалю борщу де зайняли перше місце. Головною нагородою за перемогу є право проведення цього фестивалю у наступному році в рідному місті переможців. Тож вже у червні 2024 року у Житомирській громаді відбудеться фестиваль "Молодий борщ", де команди з різних областей України будуть визначати, чий рецепт та кулінарна майстерність у приготуванні національного надбання українців буде найкращим», - йдеться в повідомленні.

Зауважимо, 24 червня у селищі Млинів на Рівненщині проходив фестиваль «Молодий борщ». На сторінці благодійної організації «Волонтерський штаб Житомира» зазначають, що на заході зібралися представники 13 регіонів і за результатами оцінювання саме житомирський борщ виявився кращим, а це означає, що наступного року змагання проведуть у Житомирі.

«Цього разу ми зварили волонтерський борщик за поліським рецептом на фестивалі "Молодий борщ", який відбувся в минулі вихідні на Рівненщині. Представники 13 регіонів України у чесному змаганні з'ясовували борщик за чиїм рецептом найсмачніший? І за результатами оцінювання житомирський борщ виявився кращим! За правилами заходу наступний фестиваль проводять переможці конкурсу, отже фестиваль "Молодий борщ - 2024" відбудеться в Житомирі рівно через рік! Ми запросимо кулінарів із громад Житомирської області та інших областей України, будемо раді бачити учасників із міст-побратимів Житомира», - розповідають волонтери.

Довідково: на Рівненщині у другій половині червня вже другий рік поспіль проводиться фестиваль «Молодого борщу». Минулого 2022 року це було на Дубенщині, цьогоріч — в смт Млинів. На заході збираються кухарі з різних регіонів країни, які діляться унікальними рецептами приготування цієї страви. Цього року «Молодий борщ» проходив під гаслом «Молодий борщ єднає Україну» і мав благодійну мету — збір грошей на створення навчального інклюзивного центру.

Яка вартість борщового набору на Житньому ринку в Житомирі дивіться у сюжеті від 12 травня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: борщ фестиваль Бунечко 
Матеріали по темі