Події

Директора комунальної лікарні в Житомирській області викрили на хабарі: 140 тис. грн «відкату» за поставлене медобладнання

28 June 2023, 18:11

На Житомирщині директора комунальної лікарні викрили на одержанні 140 тис. грн «відкату» за поставлене медобладнання.

Про це 28 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрито посадовця одного з регіональних медичних закладів. За даними слідства, директор комунальної лікарні однієї з міськрад Житомирської області вимагав від приватного підприємця «відкат» від вартості поставленого медобладнання. За укладеним договором, підприємець мав поставити лікарні устаткування та вироби медичного призначення за бюджетні кошти, очікувана вартість яких - 700 тис. грн. Сума «відкату» становила 20%. 27.06.2023, після одержання другої частини обумовленої суми – 80 тис. грн - директора медзакладу викрито безпосередньо на території лікарні. Раніше правоохоронцями задокументовано одержання ним першої частини готівки - 60 тис. грн неподалік від торговельного центру у місті Житомирі.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Покарання за цією статтею передбачає карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Викрито злочин завдяки скоординованим діям Житомирської обласної прокуратури, Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та ГУНП в області, яке проводить досудове розслідування.

В соцмережах 27 червня повідомляли, що затримали на хабарі директора КНП «Бердичівська міська лікарня» Анатолія Сову, який до 2019 року працював на посаді головного лікаря комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

Як повідомляв Житомир.info, 28 січня 2022 року детективи НАБУ затримали народного депутата від Житомирської області Сергія Кузьміних під час передачі значної суми грошей: нардепа затримали з хабарем у 558 тис. грн, які він отримав за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області. 23 вересня 2022 року НАБУ і САП скерували до суду справу стосовно народного депутата Сергія Кузьміних за обвинуваченням у одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди: його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом). У березні 2023 року Захисники народного депутата від Житомирської області Сергія Кузьміних подали клопотання про закриття кримінального провадження, але Вищий антикорупційний суд відмовив.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар лікарня відкат прокуратура Бердичів  
Матеріали по темі