Місто

З бюджету Житомирської громади виділяють 35 мільйонів на укриття в закладах освіти і 25 мільйонів на модульні укриття

29 June 2023, 09:48

З бюджету Житомирської міської територіальної громади виділяють 65 мільйонів гривень на стаціонарні укриття, в тому числі 35 млн грн – на укриття в закладах освіти.

Про це на початку чергової сесії міської ради 29 червня сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«На цій сесії ми виділяємо достатньо великі, як для нашого бюджету, кошти на укриття, в тому числі і по школах, всього 65 мільйонів: 35 мільйонів на укриття і частина ще йде через програму УКБ, там теж великі кошти. Приблизно через два тижні ми будемо проводити позачергову сесію, бо по деякіих школах на сьогодні ще виготовляється робоча документація, і в залежності від готовності проєктів по укриттях буде проводитися позачергова сесія і виділятися кошти, щоб ці всі укриття зробити, привести до ладу. Вже вирішене принципове питання по школі №15: там як один з варіантів використовували бомбосховище «Рекорду», відмовилися від цього – вже є кошторис і по школі №15 все буде нормально до 1 вересня», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер також повідомив, що на сесії будуть виділяти 24 млн грн на укриття у скверах і парках.

«Сьогодні на сесію йде (виділення) 25 мільйонів гривень на укриття, які будуть розташовані біля місць з великим скупченням людей: гідропарк, Старий бульвар, Новий бульвар, сквер на Лятошинського, щоб забезпечити людей, які на Житньому ринку. Це модульні укриття, які ми будемо закуповувати і встановлювати по місту», - пояснив мер Житомира.

Нагадаємо, у деяких навчальних закладах Житомира зараз будують найпростіші укриття, але ще залишаються ліцеї та садочки, які не мають власних захисних споруд. Загальну площу укриттів освітніх закладів Житомирської громади планують до нового навчального року збільшити на 7 тис. кв.м: на облаштування, збільшення площі та виготовлення проєктно-кошторисної документації необхідно 35 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 16 червня мер підписав розпорядження про скликання чергової сесії Житомирської міської ради на 29 червня 2023 року, у порядку денному було 62 питання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія укриття Сухомлин 
Матеріали по темі