Влада

Більше половини житомирян вважає, що справи в місті йдуть у правильному напрямку і схвалює діяльність мера

30 June 2023, 14:08

Понад 60% житомирян вважають, що справи в обласному центрі йдуть у правильному напрямку, а роботу мера Житомира оцінюють краще, ніж ОВА та міської ради.

Такі дані наведені у презентованому 30 червня 2023 року восьмому всеукраїнському муніципальному опитуванні, яке було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

«Нове опитування громадської думки Міжнародного республіканського інституту показало, що переважна більшість населення вірить у краще майбутнє, позитивно оцінює якість послуг, що надаються місцевою владою, і планує залишатися у своїх містах під час війни з Росією та після її завершення. Це опитування проведене серед 16 800 респондентів у 21 місті України і є одним з найбільш повних зрізів громадської думки в Україні», - йдеться у презентації результатів.

Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту по всій Україні (крім окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей) у період з 1 по 5 лютого 2023 року методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Всього було опитано n= 2,000 жителів України віком 18 років і старше. До вибірки не включені громадяни, які наразі перебувають за межами України. Отримані дані опитування зважено за регіональним та віковим показниками з використанням даних Державної служби статистики України на 1 січня 2021 року. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2.0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 16%. Опитування було проведено за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

62% житомирян вважають, що, в цілому, справи в обласному центрі йдуть у правильному напрямку, 22% впевнені, що Житомир рухається не туди.

При цьому економічне становище родин опитуваних за останні 12 місяців покращилося лише у 12% житомирян, а у більше ніж половини житомирян погіршилося.

Водночас в Житомирі найбільше оптимістів щодо покращення економічного становища в Україні в найближчий рік.

Діяльність міської ради схвалює 48% житомирян, а 31% - ні.

Робота мера Сергія Сухомлина подобається 58% містян, а 29% її не схвалюють.

У обласної військової адміністрації підтримка в Житомирі – 50%, при цьому 21% діяльність ОВА не схвалюють.

Нагадаємо, за результатами сьомого муніципального опитування, яке було презентоване 16 вересня 2021 року, 48% житомирян вважали, що місто рухається у правильному напрямку, схвалювали діяльність мера Сергія Сухомлина 59%, діяльність міської ради – 52%.

Опитування не проводилося у 2022 через війну

Як повідомляв Житомир.info, на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року Сергій Сухомлин, який балотувався від партії «Пропозиція», переміг у першому турі та залишився мером на другий термін: за нього проголосували 29 тис. 185 людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опитування міськрада Сухомлин ОВА муніципальне опитування 
Матеріали по темі