Влада

Новим головою Корольовського районного суду Житомира стала суддя з Луганщини

30 June 2023, 15:27

Головою Корольовського районного суду Житомирської області обрали Дідоренко Анжеліку Едуардівну.

Про це 30 червня повідомила пресслужба Корольовського районного суду Житомира.

Збори суддів щодо обрання голови суду відбулися 29 червня 2023 року.

«Шляхом таємного голосування, більшістю від кількості суддів, які працюють в суді головою Корольовського районного суду м. Житомира було обрано Дідоренко Анжеліку Едуардівну. Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» голова суду обирається на посаду зборами суддів шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів відповідного суду строком на три роки, але не більш як на строк повноважень судді, у порядку, визначеному законом. Колектив Корольовського районного суду м. Житомира вітає Анжеліку Едуардівну і бажає невичерпного потоку креативних ідей і чудових задумів, високого ентузіазму і бравого оптимізму, доброго здоров’я і зростаючих перспектив, постійного розвитку, блискучого кар’єрного зростання, достатку й удачі», – зазначається у повідомленні.

Зауважимо, що раніше Анжеліка Дідоренко була головою Марківського районного суду Луганської області. Верховний суд розпорядженням від 06.03.2022 № 1/0/9-22 змінив територіальну підсудність судових справ Марківського райсуду на Покровський районний суд Дніпропетровської області «враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану».

Інформація з сайту Вищої ради правосуддя: Дідоренко Анжеліка Едуардівна Указом Президента України від 17 березня 2007 року № 212/2007 призначена на посаду судді Жовтневого районного суду міста Луганська строком на п’ять років, Постановою Верховної Ради України від 22 березня 2012 року № 4577-VI обрана на посаду судді Жовтневого районного суду міста Луганська безстроково, Указом Президента України від 26 вересня 2015 року № 564/2015 переведена на роботу на посаді судді Марківського районного суду Луганської області. 18 вересня 2018 року до Вищої ради правосуддя за вх. № 7871/0/8-18 надійшла дисциплінарна скарга Генеральної прокуратури України за підписом заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. на дії суддів районних судів Луганської області, скаржник просив притягнути до дисциплінарної відповідальності, зокрема, суддю Дідоренко А.Е. у зв’язку з допущенням нею поведінки, що порочить звання судді або підриває авторитет правосуддя, зокрема в питаннях моралі, чесності, непідкупності, дотримання інших норм суддівської етики та стандартів поведінки, які забезпечують суспільну довіру до суду; втручанням у процес здійснення правосуддя іншими суддями, що має наслідком дисциплінарну відповідальність з підстав, передбачених пунктами 3, 8 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»; у зв’язку з використанням статусу судді з метою незаконного отримання ними або третіми особами матеріальних благ або іншої вигоди, якщо таке правопорушення не містить складу злочину або кримінального проступку, що має наслідком дисциплінарну відповідальність з підстав, передбачених пунктом 11 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Рішенням Вищої ради правосуддя від 18 січня 2021 року до судді Марківського районного суду Луганської області Дідоренко Анжеліки Едуардівни притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосоване дисциплінарні стягнення у виді суворої догани – з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом трьох місяців.

Нагадаємо, що до цього головою Корольовського районного суду міста Житомира був Драч Юрій Іванович.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2020 року Олега Комнацького обрали головою Богунського районного суду м. Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд суддя Дідоренко Корольовський райсуд 
Матеріали по темі