Суспільство

«Укрпошта» нагадала про підвищення тарифів з 1 липня: як зміняться ціни

1 July 2023, 10:25

З 1 липня «Укрпошта» вводить нові тарифи на доставку відправлень, в середньому підвищення цін буде до 10 грн.

Про це повідомляє пресслужба національного поштового оператора «Укрпошта».

Так, починаючи з 1 липня, «Укрпошта» частково перегляне вартість відправлень по Україні та за її межами. Згідно з новими тарифами, вартість доставлення відправлень "Укрпошта Експрес" збільшиться у середньому на 10 грн для пересилання в межах однієї області та на 8 грн для пересилання в межах всієї країни.

Крім того, з 1 липня діятимуть нові тарифи на послуги «Укрпошта Стандарт», де середнє підвищення становить 7 грн на доставку по Україні, а в межах окремої області – 10 грн. Якщо, раніше вартість доставки відправлення вагою до 1 кг у межах України становила, наприклад, 35 грн, то після перегляду тарифів вона збільшиться до 42 грн. А доставка посилки вагою від 5 до 10 кг тепер коштуватиме 70 грн, порівняно з попередніми 60 грн – до перегляду тарифів.

Також впроваджено зміни й для інших послуг. На 5 грн зросте вартість послуги «Укрпошта Документи» та вартість кур’єрського забору або доставки.

Починаючи з 1 липня, також будуть внесені зміни у вартість на доставку «дрібних пакетів рекомендованих» на всі зони та на доставку посилок до 7 країн Близького Сходу, зокрема Алжиру, Афганістану, Катару, Кувейту, Оману, Саудівської Аравії та Тунісу. Ці зміни становитимуть 10% від поточних тарифів. Це перший перегляд цін на міжнародну доставку, який обумовлений зовнішніми факторами.

Водночас для корпоративних клієнтів Укрпошти продовжує діяти гнучка система знижок.

Наприклад, з 1 квітня «Укрпошта» надає послугу пріоритетної доставки «дрібні пакети Prime» до 70 ключових країн світу. Використання саме цієї нової послуги дає можливість клієнту отримати нижчий тариф до 18 %.

Також, в поштовій компанії наголошують, що навіть після перегляду вартості тарифи Укрпошти залишають доступними та нижчими порівняно з конкурентами на 20-30%.

Зауважимо, що в січні «Укрпошта» оголосила про зниження тарифів на доставку до Литви, Латвії, Естонії до -45%, та на -75% на пересилання посилок EMS з України в Польщу. А з 1 квітня українці могли відправляти посилки до Німеччини зі знижкою -60% від вартості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укрпошта відправлення тариф 
Матеріали по темі