Суспільство

На біженців з України європейські країни витратили вже понад 43 млрд євро, найбільше – Польща та Німеччина

4 July 2023, 15:09

На прихисток для українців європейські країни витратили понад 43 млрд євро.

Про це 4 липня повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Рятуючись від війни, значна частина українців знайшла прихисток у країнах Європи. За оцінками Кільського інституту світової економіки, уряди європейських країн виділили на прихисток для українців вже понад 43 млрд євро. Такі витрати включають грошові виплати, надання житла, медичну допомогу, освітні послуги, а також забезпечення продуктами харчування та засобами першої необхідності. Серед європейських країн, які приймають українців, найбільшу суму коштів витратила Польща, що складає понад 12 млрд євро. На другому місці за цим показником опинилася Німеччина. Її витрати на українських шукачів притулку сягнули майже 11 млрд євро», - йдеться у повідомленні.

Також значні суми витратили:

Чехія – 2,94 млрд євро;

Іспанія – 2,24 млрд євро;

Франція – 2,04 млрд євро;

Румунія – 1,26 млрд євро;

Швейцарія – 1,16 млрд євро;

Італія – 1,15 млрд євро.

У дослідженні зазначається, що великий внесок у допомогу українцям зробили звичайні громадяни європейських країн.

Зауважимо, що за даними презентованого 30 червня 2023 року восьмого всеукраїнського муніципального опитування, яке було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту, житомиряни найчастіше назвали Польщу та Німеччину серед країн, куди виїхали їхні близькі родичі, третє місце поділили Італія та США.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин сказав під час звіту 30 травня 2023 року зауважив, що з-за кордону досі не повернулися 4600 житомирських дітей, частина з них може залишитися там назавжди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: біженці Мінреінтеграції прихисток Європа польща Німеччина  
Матеріали по темі