Події

У Житомирській області помер 8-річний хлопчик - мати заявила, що причиною стала обробка полів хімікатами

6 July 2023, 10:58

Трагедія сталася у селі Ходаки, Коростенського району. Поліцейські розпочали досудове розслідування.

Про це 6 липня повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«Увечері 5 липня на спецлінію «102» надійшло повідомлення від 50-річної жительки с. Ходаків про смерть її сина, який знаходився на лікуванні в обласній дитячій лікарні. Поліцейські розпочали досудове розслідування», - йдеться у повідомленні.

Попередньо встановлено, що хлопчика ушпиталили до лікувального закладу 3 липня. Також у цій установі зі схожими проявами захворювання нині перебуває і його старший братик, 2010 р.н. За словами матері дітей, погіршення їх стану здоров’я сталося після обробки хімікатами посівів на полях поблизу села, у якому вони проживають.

Нині тіло померлої дитини направлено для проведення судово-медичної експертизи. Також слідчі призначили низку інших експертних досліджень. Зокрема, працівники слідчо-оперативної групи Коростенського РУП спільно з представниками Екологічної інспекції Поліського округу та Держпродспоживслужби проведуть відповідний огляд та забір зразків з полів, що обробляються місцевим агропідприємством.

Наразі інших випадків отруєння серед жителів с. Ходаків не зафіксовано.

Місцеві жителі повідомили редакції, що родина хлопчиків мешкає поруч з угіддями агрофірми ДФУ «Агро», яка зареєстрована у с.Грозино.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2023 року у Житомирській області братик та сестричка отруїлися водою з криниці. Дітей ушпиталили до лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: отруєння обробка полів дитина поліція Коростенський район 
Матеріали по темі