Влада

В громаді на півночі Житомирської області будують тимчасовий дерев’яний міст замість знищеного під час окупації

7 July 2023, 14:19

В Народицькій територіальній громаді будують тимчасовий дерев’яний міст через річку Уж.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації в матеріалі про засідання робочої групи з питання відновлення та облаштування мостів у Народицькій територіальній громаді, яке відбулося 6 липня 2023 року.

«Населенні пункти Народицької громади з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України одними з перших на Житомирщині стикнулися з реаліями війни. Під окупацією опинилися жителі п’яти сіл, де зокрема були зруйновані будинки та підірвано чотири мости. На даний час спільними зусиллями Державної спеціальної служби транспорту, Житомирської військової адміністрації та Народницької територіальної громади військовою частиною будується тимчасовий дерев’яний міст через річку Уж. Відкриття руху по побудованому тимчасовому дерев’яному мосту планується вже наприкінці липня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Також розглядали питання відновлення зруйнованих мостів через річки Норинь, Грезля та Медведка.

«За результатами засідання Департаменту фінансів ОВА у встановленому законодавством порядку доручено розглянути питання щодо виділення бюджету Народицькій селищній військовій адміністрації з резервного фонду обласного бюджету Житомирської області на закупівлю матеріалів для будівництва мостових переходів», - інформує ОВА.

Нагадаємо, 26 травня в ОВА на засіданні робочої групи обговорювали питання облаштування мостового переходу через річку Уж у смт Народичі: департаменту фінансів доручили розглянути питання щодо виділення бюджету Народицької селищної військової адміністрації з резервного фонду обласного бюджету Житомирської області на закупівлю матеріалів для будівництва мостового переходу.

Як повідомляв Житомир.info, в поданій у травні 2023 року заявці Житомирської області щодо фінансування проєктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії було 16 об’єктів, які потребують реконструкції чи капітального будівництва, і п’ять пропозицій щодо розроблення проєктної документації, чотири з яких – на мости в Народицькій селищній територіальній громаді. Кабінету міністрів постановою від 16 червня 2023 року виділив Житомирській області з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф 830 млн грн на п’ять об’єктів: два ліцеї, дві області лікарні і проєктна документація гуртожитку для ВПО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА міст Народичі бюджет резервний фонд 
Матеріали по темі