Суспільство

Голова Житомирської ОВА анонсує завершення відновлення мосту в Малині до кінця вересня поточного року

11 July 2023, 13:31

Продовжується відновлення зруйнованого мосту в Малині за сприянням естонських партнерів. Віталій Бунечко анонсує завершення будування мосту в Малині до кінця вересня поточного року.

Про це 11 липня повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

«Зараз транспортне сполучення, фактично розрізаного ворогом навпіл міста, забезпечує тимчасова переправа. Але нормальна життєдіяльність Малина потребує будівництва нового мосту на місці зруйнованого. Проєкт реалізується за кошти Державного дорожнього фонду, а Естонська сторона погодилася виділити на будівництво мосту співфінансування обсягом 1 млн євро. Меморандум про це ми підписали місяць тому на урочистому відкритті побудованого нового дитячого садочку в Овручі за допомогою естонських партнерів», — розповів Віталій Бунечко.

Очільник області також зазначив, що наразі Центром міжнародної співпраці розвитку Естонії оплачені роботи загальною вартістю майже 16 мільйонів гривень. Це близько 40 % передбаченої допомоги. За рахунок коштів Державного дорожнього фонду оплачені роботи загальною вартістю майже 11 мільйонів гривень. Будівельники запевняють, що роботи будуть завершені до кінця вересня поточного року.

Як повідомляв Житомир.info,27 січня 2023 року Естонія розпочала відбудовувати знищену ворожими ракетами інфраструктуру на Житомирщині та сприяти розвитку мистецької освіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст Естонія Малин відбудова Бунечко 
Матеріали по темі